4 mei 2011

4 mei 2011 Dorpsbelangen Beerta

Vanzelfsprekend was er ook dit jaar weer een herdenkingstocht en kranslegging bij het monument in Nieuw Beerta. Volgens de omstanders was de opkomst iets minder groot dan vorig jaar. Toch was er genoeg belangstelling om samen stil te staan bij de gebeurtenissen uit de periode 1940-1945 en alle gevallenen in deze periode en in latere oorlogen te herdenken. De bezielende woorden van raadslid de Graaf hielpen hierbij.

Namens ons dorp is een bloemstuk gelegd door de dorpsbelangen Beerta. Leerlingen uit groep 8 van de Uilenburcht hebben namens de school een krans gelegd. De school heeft enige jaren geleden het monument geadopteerd.

De bijeenkomst werd extra bijzonder door de voordracht van een gedicht geschreven door Bo Kloosterman (groep 7 van de Uilenburcht). Het was Daphne Bakker (groep 8) die dit gedicht op een zeer overtuigende manier ten gehore bracht. Onze complimenten voor de beide dames.

Namens de dorpsbelangen Beerta wil ik een ieder danken die deze bijeenkomst mogelijk heeft gemaakt.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Schrijf een reactie/beoordeling

Mijn website:

Beoordeling:
Titel:
Reactie/beoordeling:

Quick Scan Lokale Democratie

16 januari 2020 - QUICK SCAN LOKALE DEMOCRATIE Januari 2020 De Gemeente Oldambt wil graag met u in gesprek! Hoe democratisch werken wij in onze gemeente? Dorpsbelangen Beerta wil graag meewerken aan dit onderzoek omdat zij het ook belangrijk vinden dat de inwoners van Beerta tevreden zijn over samenwerking met de gemeente. Onderzoek Wat vindt u van de lokale democratie in Oldambt? We willen graag weten hoe tevreden u be... lees verder »

Dickens Day Beerta 13 december 2020

16 januari 2020 - Mocht u nog vragen hebben, laat het ons even weten. Stuur dan een e-mail naar info@dickensday.nl of vraag een van de leden van de evenementencommissie. Natuurlijk willen we er graag met elkaar een heel mooi evenement van maken. Want samen maken we Dickens. Wij zien u graag op zondag 13 december 2020 De Evenementencommissie van Dickens Day Beerta bestaat uit de volgende personen Corrie Blaauw, Diana Vegt, Erik Helweg, Piet Topelen, Gert Pomp, Derk Jan van der ... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.