Bezigheden Beersterbos

Bezigheden Beersterbos

Bezigheden Beersterbos Dorpsbelangen Beerta

14 februari 2022

De firma Naaijer is druk bezig om het bos weer vrij te maken van omgevallen bomen, tevens staan er veel bomen op omvallen door de essentaksterfte, deze bomen zullen ook grotendeels worden verwijderd in verband met de veiligheid.
De helft van de werkzaamheden zijn nu uitgevoerd maar omdat de grond in het noorden van het bos verzadigd is van water moeten de werkzaamheden gestaakt worden omdat de machines veel schade aanrichten. Waar de bomen nu gerooid zijn worden de paden weer hersteld. In week 8 wordt dit gedeelte van het bos opgeleverd. We verwachten dat de 2e helft van het bos in augustus/september voldoende is opgedroogd om ook in dit gedeelte van het bos de werkzaamheden te kunnen hervatten. Wanneer alle omgevallen bomen dan weg zijn kan in het voorjaar begonnen worden met herplanten van bomen. De inwoners van ons dorp kunnen aangeven welke aanplant zij het liefste zien. Iedereen kan dit aangeven via de mail van Dorpsbelangen: info@dorpsbelangenbeerta.nl

Up-date:

Nu begin november is de firma Naaijer bezig de laatste hand te leggen in het 2e gedeelte van het bos. wanneer de bomen en het losse hout verwijderd zijn kan het herstel van het bos beginnen.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

  • Bezigheden Beersterbos Dorpsbelangen Beerta

Schrijf een reactie/beoordeling

Mijn website:

Beoordeling:
Titel:
Reactie/beoordeling:

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.