Blaauwbekmarathon voor tweede keer van start

Blaauwbekmarathon voor tweede keer van start Dorpsbelangen Beerta

BLAUWESTAD, 23 januari 2016 – Marathonlopers uit het hele land melden zich voor de Blaauwbekmarathon, die op 6 februari van start gaat in Blauwestad. Het is de tweede keer dat deze wintermarathon wordt georganiseerd door Atletiekvereniging Aquilo uit Winschoten. Naast vier hardloopafstanden kunnen mensen zich ook aanmelden voor Sportief wandelen en een Jeugdloop. Doel is om er een echte ‘klassieker’ van te maken.De Blaauwbekmarathon is ontstaan vanuit de behoefte om in de winter een loop te organiseren waarbij de deelnemers de barre weersomstandigheden moeten trotseren. Het is de enige winterse hardloopwedstrijd in Nederland. Naast de marathon van 42.2 kilometer kan er ook gestart worden op een halve, een kwart en een achtste marathon. Het gaat om een recreatieve loop met tijdregistratie, waarbij vooral op verharde wegen wordt gelopen in het natuurgebied rond het Oldambtmeer.

Om het evenement aantrekkelijk te maken voor een groter publiek heeft Aquilo er dit jaar een wandelparcours aan toegevoegd, terwijl de jeugd (5-14 jaar) nog kan meedoen aan een hardloopwedstrijd. Het startschot klinkt in het Havenkwartier van Blauwestad, waarna de hardlopers en wandelaars uiteindelijk finishen op de atletiekbaan in Winschoten. De atletiekvereniging is druk bezig om het parcours voor te bereiden. Opzet is om er een blijvend evenement van te maken, waarbij de route elk jaar verandert, zodat het nooit een ‘gelopen race’ wordt. “We zijn erg blij met het evenement. Het bewijst maar weer dat het gebied zowel in de zomer als in de winter veel te bieden heeft”, aldus Johan Koopmans, directeur van Blauwestad.

Er zijn inmiddels honderdvijftig aanmeldingen binnen. Of het een barre tocht wordt, is de vraag. Maar dat de marathon doorgaat, staat vast. Alleen als de Elfstedentocht wordt gehouden, wordt het evenement afgeblazen, zegt het bestuur van Aquilo dat met een knipoog naar de schaatstocht ook werkt met ‘rayonhoofden’. “Op die manier krijgt het evenement iets heroïsch”.

Deelnemers moeten hun startnummer afhalen bij Sportcentrum Nico Jager, naast de atletiekbaan van Aquilo in Winschoten. Vandaar worden ze per bus vervoerd naar de start in Blauwestad. Omdat er slechts een beperkt aantal bussen beschikbaar is, adviseert de organisatie om vooral gebruik te maken van vóór-inschrijving via de website: www.blaauwbekmarathon.nl

NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met :

Dick Abee (bestuurslid Aquilo) Tel. 06-11 366 946

Meer informatie op: https://www.blaauwbekmarathon.nl/

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Schrijf een reactie/beoordeling

Mijn website:

Beoordeling:
Titel:
Reactie/beoordeling:

Quick Scan Lokale Democratie

16 januari 2020 - QUICK SCAN LOKALE DEMOCRATIE Januari 2020 De Gemeente Oldambt wil graag met u in gesprek! Hoe democratisch werken wij in onze gemeente? Dorpsbelangen Beerta wil graag meewerken aan dit onderzoek omdat zij het ook belangrijk vinden dat de inwoners van Beerta tevreden zijn over samenwerking met de gemeente. Onderzoek Wat vindt u van de lokale democratie in Oldambt? We willen graag weten hoe tevreden u be... lees verder »

Dickens Day Beerta 13 december 2020

16 januari 2020 - Mocht u nog vragen hebben, laat het ons even weten. Stuur dan een e-mail naar info@dickensday.nl of vraag een van de leden van de evenementencommissie. Natuurlijk willen we er graag met elkaar een heel mooi evenement van maken. Want samen maken we Dickens. Wij zien u graag op zondag 13 december 2020 De Evenementencommissie van Dickens Day Beerta bestaat uit de volgende personen Corrie Blaauw, Diana Vegt, Erik Helweg, Piet Topelen, Gert Pomp, Derk Jan van der ... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.