Boerenerf festival te Midwolda

ONDER- EN BOVENGOED OP HET Boerenerf festival te Midwolda
Op zaterdag 9 september wordt bij museumboerderij Hermans Dijkstra te Midwolda het Boerenerf festival gehouden.

Centraal staat de kapitale herenboerderij uit 1858 met zijn enorme graanschuur omringt door een prachtige Engelse landschapstuin met slingerende wandelpaden.

De gehele dag staan de deuren open en is het monument te bezichtigen, pronkkamers, rijk versierde gangen, de koegang, schuur en karnhuis en de imposante kelderruimtes.

Vele vrijwilligers, gestoken in kleding van rond 1900 brengen het leven van vroeger in beeld.

Meiden aan de was, knechten aan het werk, koren dorsen, vlas repelen, uitleg over naaien en breien, de herenboer en deftige lui lopen rond en een heleboel kinderen in Ot en Sien kleding dollen op het erf.

In de keuken kunt u kennis maken met krentjebrei, erwten met spek, kniepertjes of snijbonen en zoete appeltjes.

Speciaal dit jaar is de show van kleding uit de eigen collectie. Rijke boeren, gegoede burgers met hun kinderen, landarbeiders, turfgravers, neringdoenden en ambachtslieden met hun gezellen en de juf met haar kinderen.

De show in de grote graanschuur wordt besloten met een keur aan nachthemden, ondergoed en met kant en gebreide borstrokken.

De kledingshow is gedurende de dag een aantal keren te zien.

En verder kunt u een rit met een rijtuig maken tussen boerderij en de monumentale dorpskerk uit 1738 met zijn vermaard Hintsorgel uit 1772 waarop regelmatig zal worden gespeeld.

Openingstijden 10.00 – 17.00 uur.

De toegang is gratis

Boerderij Hermans Dijkstra
Reinste Abdenaweg 1
9681BC Midwolda

Meer informatie op: https://www.monumentendagmidwolda.nl/

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Schrijf een reactie/beoordeling

Mijn website:

Beoordeling:
Titel:
Reactie/beoordeling:

Quick Scan Lokale Democratie

16 januari 2020 - QUICK SCAN LOKALE DEMOCRATIE Januari 2020 De Gemeente Oldambt wil graag met u in gesprek! Hoe democratisch werken wij in onze gemeente? Dorpsbelangen Beerta wil graag meewerken aan dit onderzoek omdat zij het ook belangrijk vinden dat de inwoners van Beerta tevreden zijn over samenwerking met de gemeente. Onderzoek Wat vindt u van de lokale democratie in Oldambt? We willen graag weten hoe tevreden u be... lees verder »

Dickens Day Beerta 13 december 2020

16 januari 2020 - Mocht u nog vragen hebben, laat het ons even weten. Stuur dan een e-mail naar info@dickensday.nl of vraag een van de leden van de evenementencommissie. Natuurlijk willen we er graag met elkaar een heel mooi evenement van maken. Want samen maken we Dickens. Wij zien u graag op zondag 13 december 2020 De Evenementencommissie van Dickens Day Beerta bestaat uit de volgende personen Corrie Blaauw, Diana Vegt, Erik Helweg, Piet Topelen, Gert Pomp, Derk Jan van der ... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.