Cultuurhuis

Cultuurhuis Dorpsbelangen Beerta

Gisteren hebben wij vernomen dat de Vereniging van Dorpsbelangen Nieuw Scheemda/’t Waar voornemens is om in te spreken tijden de commissie vergadering van maandag aanstaande. Hun doel is kenbaar maken dat zij tegen de bouw van het cultuurhuis zijn. Daarbij kwam de vraag of zij ook namens Dorpsbelangen Beerta mogen spreken.

Ons antwoord is ontkennend. Wij willen niet dat er ook namens ons gesproken wordt. Wij zijn van mening dat wij alleen namens ons dorp kunnen spreken als wij met enige zekerheid het standpunt van het merendeel van de inwoners kennen. Dat is in deze kwestie niet het geval.

Daarnaast vragen wij ons af of de discussie betreffende het cultuurhuis wel onze discussie moet zijn. Er is al twee keer een positieve beslissing genomen over de bouw van een nieuw cultuurhuis. Over twee weken wordt er nogmaals over beslist door de gemeenteraad; een democratisch gekozen vertegenwoordiging van de bewoners van de gemeente Oldambt. De gemeenteraad en commissieleden beschikken doorgaans over meer en bredere informatie om deze beslissing te kunnen nemen. Wij vertrouwen in deze dan ook op hun oordeel en stellen ons als bestuur neutraal op.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Schrijf een reactie/beoordeling

Mijn website:

Beoordeling:
Titel:
Reactie/beoordeling:

Quick Scan Lokale Democratie

16 januari 2020 - QUICK SCAN LOKALE DEMOCRATIE Januari 2020 De Gemeente Oldambt wil graag met u in gesprek! Hoe democratisch werken wij in onze gemeente? Dorpsbelangen Beerta wil graag meewerken aan dit onderzoek omdat zij het ook belangrijk vinden dat de inwoners van Beerta tevreden zijn over samenwerking met de gemeente. Onderzoek Wat vindt u van de lokale democratie in Oldambt? We willen graag weten hoe tevreden u be... lees verder »

Dickens Day Beerta 13 december 2020

16 januari 2020 - Mocht u nog vragen hebben, laat het ons even weten. Stuur dan een e-mail naar info@dickensday.nl of vraag een van de leden van de evenementencommissie. Natuurlijk willen we er graag met elkaar een heel mooi evenement van maken. Want samen maken we Dickens. Wij zien u graag op zondag 13 december 2020 De Evenementencommissie van Dickens Day Beerta bestaat uit de volgende personen Corrie Blaauw, Diana Vegt, Erik Helweg, Piet Topelen, Gert Pomp, Derk Jan van der ... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.