Cultuurhuis

Cultuurhuis

Cultuurhuis Dorpsbelangen Beerta

2 juli 2011

Gisteren hebben wij vernomen dat de Vereniging van Dorpsbelangen Nieuw Scheemda/’t Waar voornemens is om in te spreken tijden de commissie vergadering van maandag aanstaande. Hun doel is kenbaar maken dat zij tegen de bouw van het cultuurhuis zijn. Daarbij kwam de vraag of zij ook namens Dorpsbelangen Beerta mogen spreken.

Ons antwoord is ontkennend. Wij willen niet dat er ook namens ons gesproken wordt. Wij zijn van mening dat wij alleen namens ons dorp kunnen spreken als wij met enige zekerheid het standpunt van het merendeel van de inwoners kennen. Dat is in deze kwestie niet het geval.

Daarnaast vragen wij ons af of de discussie betreffende het cultuurhuis wel onze discussie moet zijn. Er is al twee keer een positieve beslissing genomen over de bouw van een nieuw cultuurhuis. Over twee weken wordt er nogmaals over beslist door de gemeenteraad; een democratisch gekozen vertegenwoordiging van de bewoners van de gemeente Oldambt. De gemeenteraad en commissieleden beschikken doorgaans over meer en bredere informatie om deze beslissing te kunnen nemen. Wij vertrouwen in deze dan ook op hun oordeel en stellen ons als bestuur neutraal op.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Schrijf een reactie/beoordeling

Mijn website:

Beoordeling:
Titel:
Reactie/beoordeling:

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.