Eetcafe Klein Voorhout Beerta

In het voormalige gemeentehuis aan de Rozenstraat is de afgelopen jaren druk verbouwd. Vorig jaar is het in gebruik genomen. In het oude gemeentehuis is plaats voor ongeveer 16 kinderen en 16 jongvolwassenen. Wij ondersteunen kinderen, jong volwassenen en hun ouders die zonder deze extra hulp en ondersteuning in de problemen blijven komen. Sommige clienten wonen bij ons, anderen komen in de weekenden, woensdagmiddagen en in de vakanties, logeren. Voor de (jong) volwassenen zorgen we ook voor een dagbesteding.


Verder biedt Klein Voorhout voor mensen die vast lopen op school, in hun werk, aan de slag willen bij een baas of tijdelijk overbelast zijn, hulp aan om een nieuwe start te maken. Deze ondersteuning kan bestaan uit het leren van vaardigheden, ontwikkelen werkritme, ontwikkelen werk-competenties, leren solliciteren, leren omgaan met eigen beperkingen, ontdekken welke werk kan ik aan en vind ik leuk ….


Klein Voorhout richt zich niet alleen op de clienten die bij ons ondersteuning krijgen. Onze stichting ondersteunt ook de samenhang in Beerta. Dit betekent dat we voor oud en jong in Beerta ( en voor de hele gemeente Oldtambt) ons gebouw en onze capaciteiten inzetten om activiteiten te organiseren waar de buurt behoefte aan heeft.


Dit betekent dat we van plan zijn om een maandelijkse eetcafe avond te organiseren. De eerste keer zal zijn op donderdag 17 oktober. Om 17.30 uur bent u welkom voor een drie gangen menu voor een introductieprijs van € 7,50. Gezond en gezellig samen uiteten voor een kleine prijs.


In november organiseert Klein Voorhout een Repair cafe bijeenkomst. Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Of met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Op de Repair Café bijeenkomst draait om het (samen) repareren. Ook zijn er reparatiedeskundigen zijn aanwezig, u komt met kapotte spullen naar Klein Voorhout en met een gemaakt apparaat of reparatie advies gaat u weer naar huis. Op deze eerste avond is het eerste kopje koffie met koek, gratis.

Geef u op voor de eerste eetcafe avond via info@kleinvoorhout.nl , vermeld naam, adres, telefoonnummer en met hoeveel personen u komt. Ook kunt u een briefje met uw naam en adres bij ons in de brievenbus stoppen.


Ook wanneer u een uitnodiging wilt ontvangen voor de repair cafe bijeenkomst gebruik dan het emailadres of stop een briefje bij Klein Voorhout in de brievenbus. Voor deze avond zijn we nog op zoek naar enkele vrijwilligers die als vakman, deskundige willen helpen tijdens deze avond. Geef u op!


Medewerkers Klein Voorhout

Rozenstraat 2, Beerta

info@kleinvoorhout.nl

Meer informatie op: http://kleinvoorhout.nl/

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Schrijf een reactie/beoordeling

Mijn website:

Beoordeling:
Titel:
Reactie/beoordeling:

Quick Scan Lokale Democratie

16 januari 2020 - QUICK SCAN LOKALE DEMOCRATIE Januari 2020 De Gemeente Oldambt wil graag met u in gesprek! Hoe democratisch werken wij in onze gemeente? Dorpsbelangen Beerta wil graag meewerken aan dit onderzoek omdat zij het ook belangrijk vinden dat de inwoners van Beerta tevreden zijn over samenwerking met de gemeente. Onderzoek Wat vindt u van de lokale democratie in Oldambt? We willen graag weten hoe tevreden u be... lees verder »

Dickens Day Beerta 13 december 2020

16 januari 2020 - Mocht u nog vragen hebben, laat het ons even weten. Stuur dan een e-mail naar info@dickensday.nl of vraag een van de leden van de evenementencommissie. Natuurlijk willen we er graag met elkaar een heel mooi evenement van maken. Want samen maken we Dickens. Wij zien u graag op zondag 13 december 2020 De Evenementencommissie van Dickens Day Beerta bestaat uit de volgende personen Corrie Blaauw, Diana Vegt, Erik Helweg, Piet Topelen, Gert Pomp, Derk Jan van der ... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.