Fietspontjes Blauwestad varen weer

De twee fietspontjes in Blauwestad doen het weer. Vandaag zijn ze na een periode van herstel opnieuw in de vaart genomen.

De pontjes, ze deden het vaker niet dan wel. Een doorn in het oog van de fietsende toerist en de bewoners uit de regio. Vorige zomer kwamen nog twee fietsers enige tijd vast te zitten op een van de pontjes. Het treffen van noodvoorzieningen in 2014, met als doel de handmatig bediende pontjes weer in de vaart te krijgen, had helaas niet het beoogde resultaat. De gemeente Oldambt, die de pontjes in beheer heeft, en de provincie Groningen hebben het probleem nu grondig aangepakt.

De pontjes Rietvoorn en het Pontje van Aart waren om verschillende redenen zeer storingsgevoelig. Zo stak de onderbouw van de pontjes te diep in het water, waardoor voortbewegen (door het slib) moeizaam ging. Ook kwamen ze vaak vast te zitten. Een vaak gehoorde klacht was dat de handmatige aandrijving te zwaar ging.

De maatregelen die getroffen zijn:
- de onderbouw van de pontjes is minder diepstekend
- de oversteek is versmald
- de tandwielen zijn weer in de optimale verhoudingen teruggebracht, waardoor minder krachtinspanning nodig is
- de geleidewerken (remmingwerken) zijn anders gepositioneerd
- de bebording is aangepast/uitgebreid; de bedieningsinstructies zijn verbeterd

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Schrijf een reactie/beoordeling

Mijn website:

Beoordeling:
Titel:
Reactie/beoordeling:

Quick Scan Lokale Democratie

16 januari 2020 - QUICK SCAN LOKALE DEMOCRATIE Januari 2020 De Gemeente Oldambt wil graag met u in gesprek! Hoe democratisch werken wij in onze gemeente? Dorpsbelangen Beerta wil graag meewerken aan dit onderzoek omdat zij het ook belangrijk vinden dat de inwoners van Beerta tevreden zijn over samenwerking met de gemeente. Onderzoek Wat vindt u van de lokale democratie in Oldambt? We willen graag weten hoe tevreden u be... lees verder »

Dickens Day Beerta 13 december 2020

16 januari 2020 - Mocht u nog vragen hebben, laat het ons even weten. Stuur dan een e-mail naar info@dickensday.nl of vraag een van de leden van de evenementencommissie. Natuurlijk willen we er graag met elkaar een heel mooi evenement van maken. Want samen maken we Dickens. Wij zien u graag op zondag 13 december 2020 De Evenementencommissie van Dickens Day Beerta bestaat uit de volgende personen Corrie Blaauw, Diana Vegt, Erik Helweg, Piet Topelen, Gert Pomp, Derk Jan van der ... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.