Havendag Beerta 13 mei 2012

Vorig jaar werd op zaterdag 21 mei de Beerster Haven geopend door burgemeester Pieter Smit. Burgemeester, wethouders, gedeputeerde Wiebe van der Ploeg en vele andere genodigden kwamen onder muzikale begeleiding van een Shanty-koor op een rondvaartboot van Pieter Dekker de haven binnenvaren. De rondvaartboot werd gevolg door een Sail-In van diverse bootjes van particulieren. Honderden ballonnen werden door de Beerster jeugd opgelaten en daarmee was Beerta een prachtige voorziening rijker.

Om ook daadwerkelijk iets met deze nieuwe voorziening te doen en het dorp Beerta als ‘adres aan het water’ op de kaart te zetten, besloot een commissie uit diverse Beerster verenigingen een Havendag te organiseren. Aansluitend op de opening hielden we op zondag 22 mei 2011 voor het eerst een Havendag in Beerta. De dag was zo geslaagd dat we besloten er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

De Havendagcommissie is alweer druk bezig met de voorbereidingen van de tweede Beerster Havendag op zondag 13 mei 2012.

Naast hoogtepunten uit het programma van vorig jaar, zoals; waterspektakel, markt, dweilorkest, rondvaartboot en smartlappenduo “De Suikerspinnen”, zijn er al volop nieuwe ideeën die nog nader uitgewerkt moeten worden. We denken aan:

Diverse optredens langs de oever van het Beersterdiep waarlangs het publiek in bootjes vaart.
Waterspelen in de haven.
Ponton in de haven voor diverse optredens.
Horecavoorziening met terras in de haven.
Een vrijmarkt voor kinderen.
Een uitzichtpunt middels een hoogwerker.
Fiets- en wandelroutes.
en …… misschien komen Lucas & Gea ook wel weer ‘onverwachts’ langs….(?)
en ???? spelers van FC Groningen in de voetbalkooi???
Met het organiseren van een jaarlijkse Havendag in Beerta beogen we Beerta mee te laten varen met de ontwikkelingen in de Blauwe Stad-regio.

Beerta optimaal mee te laten profiteren van haar vaarverbinding met het Oldambtmeer en haar ligging bij de Blauwe Stad. Met de Havendag willen we verder de toeristische ontwikkeling van het ‘waterrecreatiedorp’ Beerta bevorderen.

De Havencommissie is van mening dat de toeristische ontwikkeling van ons gebied naast werkgelegenheid een bijdrage kan leveren om bevolkingsdaling tegen te gaan, en de vestigingsfactoren te verbeteren!

De Havendagcommissie Beerta.

** Voor respons, reacties, ideeën en suggesties kunt u zich richten tot voorzitter/secretaris: Jan Brouwer, Torenstraat 12, 9686 SN BEERTA.

telefoon: 0597 33 20 71 e-mail: jebrouwer@kpnplanet.nl

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Schrijf een reactie/beoordeling

Mijn website:

Beoordeling:
Titel:
Reactie/beoordeling:

Quick Scan Lokale Democratie

16 januari 2020 - QUICK SCAN LOKALE DEMOCRATIE Januari 2020 De Gemeente Oldambt wil graag met u in gesprek! Hoe democratisch werken wij in onze gemeente? Dorpsbelangen Beerta wil graag meewerken aan dit onderzoek omdat zij het ook belangrijk vinden dat de inwoners van Beerta tevreden zijn over samenwerking met de gemeente. Onderzoek Wat vindt u van de lokale democratie in Oldambt? We willen graag weten hoe tevreden u be... lees verder »

Dickens Day Beerta 13 december 2020

16 januari 2020 - Mocht u nog vragen hebben, laat het ons even weten. Stuur dan een e-mail naar info@dickensday.nl of vraag een van de leden van de evenementencommissie. Natuurlijk willen we er graag met elkaar een heel mooi evenement van maken. Want samen maken we Dickens. Wij zien u graag op zondag 13 december 2020 De Evenementencommissie van Dickens Day Beerta bestaat uit de volgende personen Corrie Blaauw, Diana Vegt, Erik Helweg, Piet Topelen, Gert Pomp, Derk Jan van der ... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.