In Kropsdam is iedereen gelukkig

Voor de afstudeerfilm van regisseur Joren Molter van de Filmacademie Amsterdam “In Kropsdam is iedereen gelukkig” zijn Sandra Augustinus en Babette Borgman van castingbureau, Borgman & Augustinus (www.borgmanenaugustinus.nl) op zoek naar acteurs en figuranten uit de provincie Groningen. De film zal worden uitgezonden op BNN/VARA.
Omdat het een afstudeerfilm is, is er helaas geen vergoeding beschikbaar, maar het biedt wel de kans om mee te werken aan een mooie korte speelfilm. De opnames zijn tussen 22 februari en 13 maart 2016.
Wat of wie zoeken zij:

Ze zoeken 3 acteurs, Benno, Frieda en Simon.
Benno (ca. 50 jr) is de hoofdpersoon, een beetje “aandoenlijke”, “onzekere” man. Dat zit m vooral in zijn uitstraling. Hij mag een beetje te dik zijn, of juist weer te dun. Iets waarbij een een gevoel krijgt van “Ach, wat een schat”. Hij is een behulpzame, alleenstaande boer.

Frieda (ca. 75 jr) heeft een goede band met Benno en is de overbuurvrouw. Ze is vriendelijk en nuchter en woont al haar hele leven in Kropsdam. Haar grootste passie is het koor. Ze is slecht ter been maar nog kwiek en helder en dankzij haar rode Canta autootje kan ze nog veel doen.

Simon (ca. 30 jr) doet vreselijk zijn best, maar eigenlijk mislukt alles. Hij is te aardig en te zenuwachtig.

Daarnaast zoeken ze heel veel figuranten die het dorp Kropsdam tot leven brengen; de bakker, de slager, de buren, de overburen, de buurtbewoners dus.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via sandra@borgmanenaugustinus.nl of emma@borgmanenaugustinus.nl , liefst met volledige informatie naam, adres, telefoonnummer en 2 recente foto’s.

Hieronder in het kort waar de film over gaat:

In Groningen ligt het dorp Kropsdam. Hier woont Benno; een vriendelijke, alleenstaande boer, die met zijn duiven het leven in Kropsdam doorbrengt. Kropsdam is een gemoedelijk en rustig dorp, tot op een dag hun rust wordt verstoord door de aankondiging van de bouw van een windmolen; het energiebedrijf zoekt een geschikt stuk land om deze op te plaatsen.

Tijdens een presentatie in het dorpshuis door het energiebedrijf wordt al gauw unaniem besloten: in Kropsdam komt géén windmolen. Ook Benno is het hiermee eens, maar eet in zijn naïviteit toch van de cake die door het energiebedrijf wordt aangeboden. Deze actie wordt gezien door Bennos medebewoners en geruchten beginnen te ontstaan dat Benno wél een windmolen op zijn land wil laten plaatsen.

Deze geruchten veranderen in verdachtmakingen en deze verdachtmakingen worden feiten, in de hoofden van de bewoners. Langzamerhand begint het dorp zich samen te spannen tegen Benno Het begint vrij onschuldig, maar de pesterijen worden steeds erger, totdat de situatie escaleert.

Benno raakt alles kwijt wat hij ooit liefhad en besluit Kropsdam voorgoed te verlaten.

Wij horen graag van jullie.
Warme groet, Emma Branderhorst

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Schrijf een reactie/beoordeling

Mijn website:

Beoordeling:
Titel:
Reactie/beoordeling:

Quick Scan Lokale Democratie

16 januari 2020 - QUICK SCAN LOKALE DEMOCRATIE Januari 2020 De Gemeente Oldambt wil graag met u in gesprek! Hoe democratisch werken wij in onze gemeente? Dorpsbelangen Beerta wil graag meewerken aan dit onderzoek omdat zij het ook belangrijk vinden dat de inwoners van Beerta tevreden zijn over samenwerking met de gemeente. Onderzoek Wat vindt u van de lokale democratie in Oldambt? We willen graag weten hoe tevreden u be... lees verder »

Dickens Day Beerta 13 december 2020

16 januari 2020 - Mocht u nog vragen hebben, laat het ons even weten. Stuur dan een e-mail naar info@dickensday.nl of vraag een van de leden van de evenementencommissie. Natuurlijk willen we er graag met elkaar een heel mooi evenement van maken. Want samen maken we Dickens. Wij zien u graag op zondag 13 december 2020 De Evenementencommissie van Dickens Day Beerta bestaat uit de volgende personen Corrie Blaauw, Diana Vegt, Erik Helweg, Piet Topelen, Gert Pomp, Derk Jan van der ... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.