Informatieavond over de oprichting van de Energie Coöperatie Oldambt

Woensdag 17 april 2019
Buurthuis Ganzedijk/Hongerige Wolf
Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Na ongeveer 2 jaar van voorbereiding staat de Energie Coöperatie Oldambt (ECO) in de startblokken. De doelstelling van ECO is zelf vormgeven aan de energietransitie, in eerste instantie door het opwekken van duurzame energie op terreinen en daken, die eigendom zijn en beschikbaar worden gesteld door de gemeente Oldambt.

De coöperatie gaat nu van start met drie projecten. Een daarvan is een windmolentje op Ganzedijk bij het nieuwe buurthuis en eventueel zonnepanelen op het dak van het nieuwe gebouw. De energielevering door ECO gaat uit van de zogenaamde postcoderoos regeling. Dat betekent dat ook belangstellenden uit de naburige postcodegebieden, in dit geval Beerta,
Nieuw Beerta en Drieborg, gebruik kunnen maken van de energie die in Ganzedijk duurzaam opgewekt wordt.

Ben Verwey een van de oprichters van de ECO, legt ons uit wat de coöperatie de bewoners kan bieden. Wil je energie afnemen van ECO, dan moet je lid worden van de coöperatie. In de presentatie krijgen we uitleg hoe je lid kunt worden en welke kosten en voordelen daaraan verbonden zijn. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen.

Er zullen ook mensen aanwezig zijn die iedereen, die belangstelling heeft om lid te worden, kunnen adviseren of het in hun specifieke situatie voordelig is. Het is daarom belangrijk dat je een kopie van de laatste energieafrekening meeneemt, zodat ECO advies op maat kan geven. Mensen die hiervoor warm lopen, kunnen zich inschrijven als belangstellende. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn om de coöperatie definitief op te richten, krijgt u dan bericht over de volgende stappen. Een energiecoöperatie is niet zozeer gericht op het maken van winst, maar op betaalbaar maken van duurzame energie voor grotere groepen inwoners van Oldambt. De winst, die de energie-transitie na een aantal jaren toch nog zal opleveren komt niet ten goede aan grote
investeerders, maar vloeien terug naar de leden. Maar buiten deze winst, is het net zo belangrijk om onze planeet leefbaar achter te laten aan onze kinderen en kleinkinderen, door schone energie te gebruiken. Belangrijk genoeg lijkt ons om deze presentatie niet te missen.
Dorpsbelangen
Ganzedijk/Hongerige Wolf

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de Blogpagina.

Schrijf een reactie/beoordeling

Mijn website:

Beoordeling:
Titel:
Reactie/beoordeling:

Dickens Day 14 en 15 december

12 oktober 2019 - Zaterdag 14 december Scrooge in de kerk De evenementencommissie van Dickens Day Beerta van Dorpsbelangen biedt u vanwege het 10-jarig jubileum een extra voorstelling aan in de prachtige Bartholomeuskerk om alvast in de stemming te komen voor Dickens Day. Verteller Gery Groot Zwaaftink vertelt het wereldberoemde verhaal van Charles Dickens. Over de gierige vrek Scrooge die in het verleden, heden en toekomst ziet wie hij was, wie hij is en wat er van hem zal w... lees verder »

Intocht Sinterklaas Beerta - Dorpsbelangen Beerta

Intocht Sinterklaas Beerta

12 oktober 2019 - Hij komt, hij komt die lieve goede Sint! Op zondag 17 november 2019 is het weer zover. Dan zal de goed heilig man met zijn Pieten om 13:00 uur aanmeren in de have... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.