Informatieavond over de oprichting van de Energie Coöperatie Oldambt

Woensdag 17 april 2019
Buurthuis Ganzedijk/Hongerige Wolf
Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Na ongeveer 2 jaar van voorbereiding staat de Energie Coöperatie Oldambt (ECO) in de startblokken. De doelstelling van ECO is zelf vormgeven aan de energietransitie, in eerste instantie door het opwekken van duurzame energie op terreinen en daken, die eigendom zijn en beschikbaar worden gesteld door de gemeente Oldambt.

De coöperatie gaat nu van start met drie projecten. Een daarvan is een windmolentje op Ganzedijk bij het nieuwe buurthuis en eventueel zonnepanelen op het dak van het nieuwe gebouw. De energielevering door ECO gaat uit van de zogenaamde postcoderoos regeling. Dat betekent dat ook belangstellenden uit de naburige postcodegebieden, in dit geval Beerta,
Nieuw Beerta en Drieborg, gebruik kunnen maken van de energie die in Ganzedijk duurzaam opgewekt wordt.

Ben Verwey een van de oprichters van de ECO, legt ons uit wat de coöperatie de bewoners kan bieden. Wil je energie afnemen van ECO, dan moet je lid worden van de coöperatie. In de presentatie krijgen we uitleg hoe je lid kunt worden en welke kosten en voordelen daaraan verbonden zijn. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen.

Er zullen ook mensen aanwezig zijn die iedereen, die belangstelling heeft om lid te worden, kunnen adviseren of het in hun specifieke situatie voordelig is. Het is daarom belangrijk dat je een kopie van de laatste energieafrekening meeneemt, zodat ECO advies op maat kan geven. Mensen die hiervoor warm lopen, kunnen zich inschrijven als belangstellende. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn om de coöperatie definitief op te richten, krijgt u dan bericht over de volgende stappen. Een energiecoöperatie is niet zozeer gericht op het maken van winst, maar op betaalbaar maken van duurzame energie voor grotere groepen inwoners van Oldambt. De winst, die de energie-transitie na een aantal jaren toch nog zal opleveren komt niet ten goede aan grote
investeerders, maar vloeien terug naar de leden. Maar buiten deze winst, is het net zo belangrijk om onze planeet leefbaar achter te laten aan onze kinderen en kleinkinderen, door schone energie te gebruiken. Belangrijk genoeg lijkt ons om deze presentatie niet te missen.
Dorpsbelangen
Ganzedijk/Hongerige Wolf

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Schrijf een reactie/beoordeling

Mijn website:

Beoordeling:
Titel:
Reactie/beoordeling:

Quick Scan Lokale Democratie

16 januari 2020 - QUICK SCAN LOKALE DEMOCRATIE Januari 2020 De Gemeente Oldambt wil graag met u in gesprek! Hoe democratisch werken wij in onze gemeente? Dorpsbelangen Beerta wil graag meewerken aan dit onderzoek omdat zij het ook belangrijk vinden dat de inwoners van Beerta tevreden zijn over samenwerking met de gemeente. Onderzoek Wat vindt u van de lokale democratie in Oldambt? We willen graag weten hoe tevreden u be... lees verder »

Dickens Day Beerta 13 december 2020

16 januari 2020 - Mocht u nog vragen hebben, laat het ons even weten. Stuur dan een e-mail naar info@dickensday.nl of vraag een van de leden van de evenementencommissie. Natuurlijk willen we er graag met elkaar een heel mooi evenement van maken. Want samen maken we Dickens. Wij zien u graag op zondag 13 december 2020 De Evenementencommissie van Dickens Day Beerta bestaat uit de volgende personen Corrie Blaauw, Diana Vegt, Erik Helweg, Piet Topelen, Gert Pomp, Derk Jan van der ... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.