Muziekvoorstelling COURTISANNE 9 oktober 2021 Bartholomeuskerk

Muziekvoorstelling COURTISANNE 9 oktober 2021 Bartholomeuskerk

16 september 2021P E R S B E R I C H T

‘Courtisane’ van Schout bij Nacht 9 oktober te zien in de kerk in de Bartholomeuskerk in Beerta

De theatermakers van ‘Schout bij Nacht’ presenteren: Courtisane. Een eigentijdse muziektheatervoorstelling over het leven en vooral het werk van de Franse schrijfster uit de Renaissance: Louise Labé (1524-1566). Louise was een tomboy, feministe avant-la-lettre, belle rebelle en een courtisane. Ze beschreef haar intense hunkering naar liefde in vurige sonnetten. Al vijf eeuwen inspireert zij met haar werk componisten, dichters en vrouwen over de hele wereld.

Eindelijk mag het weer: naar theatervoorstellingen! En u hoeft er niet eens uw dorp voor uit. Wij komen naar u toe. We reizen langs 20 prachtige oude Groninger kerken. En we laten de monumentale orgels weer eens klinken.

Deze bijzondere voorstelling geeft een fascinerend inzicht in vijfhonderd jaar seksuele revolutie. In de spannende composities heeft het kerkorgel een hoofdrol. Courtisane gaat over ambitie, identiteit, emancipatie, gender en liefde. Heel veel liefde. Een voorstelling met opgestroopte mouwen. Brutaal, kwetsbaar, smaakvol, stoer en sexy!

Courtisane ging in première op festival Noorderzon in de stad Groningen en speelde tien zeer succesvolle voorstellingen. Vooral de zang, aankleding, teksten en regie werden geroemd. En niemand had eerder een sensuele tango op een kerkorgel gehoord. Daarnaast wordt er geflirt met new-wave, musical, chanson en rock. Muzikaal voor elk wat wils dus. De vijfhonderd jaar oude teksten zijn vertaald door moderne Nederlandse dichters. Soms expliciet, vaker aangrijpend. Hartstochtelijke liefdesbrieven zoals iedereen ze zou willen ontvangen.

De voorstellingen van Schout bij Nacht worden wel hilarische tragedies genoemd. Want hoe beroerd het leven ook zijn kan, er valt ontzettend veel te lachen. Een levenselixer van jewelste!
Beerta
Zaterdag 9 oktober is de voorstelling on 19:00 en 20:30 uur te zien in de Bartholomeuskerk in Beerta (Hoofdstraat 263). Kaarten kosten €10,00 per stuk en zijn te reserveren via ruud@dorpsbelangenbeerta.nl

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Schrijf een reactie/beoordeling

Mijn website:

Beoordeling:
Titel:
Reactie/beoordeling:

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.