Onderzoek naar jong volwassenen ‘blijvers’

De bevolking van Oost-Groningen krimpt; vooral de jongeren trekken weg.” Hoe vaak heb je zoiets al voorbij zien komen op het nieuws, in de krant of op internet? Het lijkt wel alsof er alleen maar aandacht is voor de wegtrekkende jongeren. Wij willen graag de andere kant van het verhaal laten zien. Wat maakt Oost-Groningen voor jongeren juist wél een plek om te blijven wonen?

Hiervoor zijn wij op zoek naar jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar die ervoor hebben gekozen om in Oost-Groningen te blijven wonen. In een interview van ongeveer 1 tot 1,5 uur willen wij graag met je praten over de redenen waarom jij in de regio bent blijven wonen en wat je prettig vindt aan Oost-Groningen. Het interview wordt gebruikt voor een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen, waarbij we een vergelijking maken met het platteland van Noord-Ierland.

Wil jij ons je verhaal vertellen en ben je voor een uur of twee beschikbaar? Stuur dan een e-mail naar N.L.M.Theunissen@rug.nl.

Alvast bedankt en hopelijk tot ziens!

dr. Tialda Haartsen en Nicky Theunissen

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Schrijf een reactie/beoordeling

Mijn website:

Beoordeling:
Titel:
Reactie/beoordeling:

Quick Scan Lokale Democratie

16 januari 2020 - QUICK SCAN LOKALE DEMOCRATIE Januari 2020 De Gemeente Oldambt wil graag met u in gesprek! Hoe democratisch werken wij in onze gemeente? Dorpsbelangen Beerta wil graag meewerken aan dit onderzoek omdat zij het ook belangrijk vinden dat de inwoners van Beerta tevreden zijn over samenwerking met de gemeente. Onderzoek Wat vindt u van de lokale democratie in Oldambt? We willen graag weten hoe tevreden u be... lees verder »

Dickens Day Beerta 13 december 2020

16 januari 2020 - Mocht u nog vragen hebben, laat het ons even weten. Stuur dan een e-mail naar info@dickensday.nl of vraag een van de leden van de evenementencommissie. Natuurlijk willen we er graag met elkaar een heel mooi evenement van maken. Want samen maken we Dickens. Wij zien u graag op zondag 13 december 2020 De Evenementencommissie van Dickens Day Beerta bestaat uit de volgende personen Corrie Blaauw, Diana Vegt, Erik Helweg, Piet Topelen, Gert Pomp, Derk Jan van der ... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.