Social Sofa's

Social Sofa's Dorpsbelangen Beerta

Beerta is één van de eerste dorpen die een verhalenbank krijgt uit het eerder genoemde project.

Op 21 november gaan de leerlingen van groep 7 van de Uilenburcht naar het spannende verhaal over Sebo Hunninga luisteren . Het verhaal wordt verteld door Henk Ekamper. De tekeningen die de leerlingen daarna maken over dit verhaal zal gebruikt worden als basis voor het ontwerp voor de bank die ons dorp zal sieren.

Henk vertelt dit verhaal zodat het voor de kinderen aansprekend en te begrijpen is met voorbeelden hoe het leven er in die tijd uitzag.

Dorpsbelangen Beerta had het idee om nog een tweede bank in het dorp te plaatsen en wel op een opnieuw in te richten Vredesplein. Helaas zijn de plannnen rond de verhuizing van de C1000 en de aanpak van het plein nog niet van de grond gekomen.

De vraag blijft dan ook: Waar gaan we de bank plaatsen?

Op het Wilhelminaplein? Bij de kerk? Of proberen we een nieuwe plek te realiseren op het Vredesplein? Bijvoorbeeld daar waar nu de wilde bloemen staan.

Als iemand ideeën heeft horen we het graag?

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Schrijf een reactie/beoordeling

Mijn website:

Beoordeling:
Titel:
Reactie/beoordeling:

Quick Scan Lokale Democratie

16 januari 2020 - QUICK SCAN LOKALE DEMOCRATIE Januari 2020 De Gemeente Oldambt wil graag met u in gesprek! Hoe democratisch werken wij in onze gemeente? Dorpsbelangen Beerta wil graag meewerken aan dit onderzoek omdat zij het ook belangrijk vinden dat de inwoners van Beerta tevreden zijn over samenwerking met de gemeente. Onderzoek Wat vindt u van de lokale democratie in Oldambt? We willen graag weten hoe tevreden u be... lees verder »

Dickens Day Beerta 13 december 2020

16 januari 2020 - Mocht u nog vragen hebben, laat het ons even weten. Stuur dan een e-mail naar info@dickensday.nl of vraag een van de leden van de evenementencommissie. Natuurlijk willen we er graag met elkaar een heel mooi evenement van maken. Want samen maken we Dickens. Wij zien u graag op zondag 13 december 2020 De Evenementencommissie van Dickens Day Beerta bestaat uit de volgende personen Corrie Blaauw, Diana Vegt, Erik Helweg, Piet Topelen, Gert Pomp, Derk Jan van der ... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.