Symfonieorkest Musica Viva pakt uit in oktober 2011

Symfonieorkest Musica Viva pakt uit in oktober 2011 Dorpsbelangen Beerta

22 oktober
20:00 tot 22:00
Symfonieorkest Musica Viva pakt uit in oktober 2011
De concerten van Musica Viva zijn al jarenlang een begrip in Noord-Oost Groningen.
Het Symfonieorkest en het kleinere ensemble Las Niñas, beiden onderdeel van Musica Viva, hebben de afgelopen jaren met heel veel regelmaat en succes acte de presence gegeven bij diverse evenementen, zowel in de provincie als daarbuiten tot zelfs in Duitsland.
Voor de komende herfstmaand oktober heeft dirigent Luuk Dijkhuis voor het Symfonieorkest weer een grandioos programma samengesteld voor liefhebbers van klassieke muziek. Concertbezoekers zullen getrakteerd worden op een prachtige uitvoering van werken van Joseph Haydn(Oostenrijk), Béla Bartok(Hongarije), Edward Elgar(Engeland), Pjotr Iljitsj Tsjaikowski(Rusland), Emmerich Kάlmάn (Hongarije) en Giocchino Antonio Rossini(Italië). Een groot internationaal programma dus.
De concerten zijn gepland in de tweede helft van oktober en begint op zaterdag 15 oktober a.s. in de Margaretha Hardenbergkerk te Wildervank. Aanvang 20.00 uur.
Het tweede concert is een week later op zaterdag 22 oktober a.s. in de Grote Kerk te Beerta. Aanvang 20.00 uur.
Een dag later, op zondagmiddag 23 oktober a.s., zal het Symfonieorkest Musica Viva zijn laatste concert geven in de Wedderwegkerk te Oude Pekela. Aanvang 15.00 uur.
Bij alle concerten zullen het Symfonieorkest o.l.v. Luuk Dijkhuis en Las Niñas o.l.v. George v.d. Kam, afwisselend optreden. Las Niñas staat bekend om zijn uitvoeringen van zowel klassieke als populaire muziek. Een programma voor elk wat wils.
Voor het Symfonieorkest zal dit niet alleen de laatste uitvoering zijn van een serie van drie concerten, maar zal ook het laatste concert zijn van de activiteiten van het orkest. In verband met het vertrek van een aantal leden van het orkest door o.a. verhuizing, studie, werk , heeft het bestuur in overleg met de leden van Musica Viva besloten, geen openbare optredens meer te doen. Een orkest kan alleen de naam symfonie voeren als dit uit ongeveer 35 à 40 leden bestaat. Daarbij moet ook rekening worden gehouden met een acceptabele verhouding van de bezetting van instrumenten. Beiden zijn bij het huidige orkest niet meer aanwezig. Jammer, maar het is niet anders. Bestuur en leden hebben zich de afgelopen tijd actief ingezet om muzikanten te werven voor het orkest. Bij diverse muziekscholen in de provincie is gelobbyd en informatie neergelegd om leden te werven, maar helaas heeft dat niet tot een resultaat geleid.
Bij Musica Viva zal Las Niñas zijn optredens in de toekomst, zoals zij gewend waren, normaal voortzetten.
Het concert van zondagmiddag 23 oktober a.s. zal dan ook een Afscheidsconcert zijn, waarvan bestuur en leden van Stichting Musica Viva hopen, dat het “een volle bak” zal worden.
Voor de prijs hoeft u het niet te laten. De toegangsprijs voor elk concert bedraagt € 5,00

Wim Glasbergen

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Schrijf een reactie/beoordeling

Mijn website:

Beoordeling:
Titel:
Reactie/beoordeling:

Quick Scan Lokale Democratie

16 januari 2020 - QUICK SCAN LOKALE DEMOCRATIE Januari 2020 De Gemeente Oldambt wil graag met u in gesprek! Hoe democratisch werken wij in onze gemeente? Dorpsbelangen Beerta wil graag meewerken aan dit onderzoek omdat zij het ook belangrijk vinden dat de inwoners van Beerta tevreden zijn over samenwerking met de gemeente. Onderzoek Wat vindt u van de lokale democratie in Oldambt? We willen graag weten hoe tevreden u be... lees verder »

Dickens Day Beerta 13 december 2020

16 januari 2020 - Mocht u nog vragen hebben, laat het ons even weten. Stuur dan een e-mail naar info@dickensday.nl of vraag een van de leden van de evenementencommissie. Natuurlijk willen we er graag met elkaar een heel mooi evenement van maken. Want samen maken we Dickens. Wij zien u graag op zondag 13 december 2020 De Evenementencommissie van Dickens Day Beerta bestaat uit de volgende personen Corrie Blaauw, Diana Vegt, Erik Helweg, Piet Topelen, Gert Pomp, Derk Jan van der ... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.