Verhalenbank Tjamme

Verhalenbank Tjamme Dorpsbelangen Beerta

Beerta – Afgelopen donderdagmorgen vond de onthulling plaats van het verhalenbankje van verpleegcentrum “De Tjamme” in de belevenistuin. Na het openingswoord, nam voorzitter H. de Jonge van de cliëntenraad het woord, waarin hij onder andere de sponsoren en makers van het bankje bedankte voor hun bijdrage. De giften en subsidie kwamen van de gemeente Oldambt, Vrienden van De Tjamme, Dorpsbelangen en Oosterlengte. Ondertussen onthulden wethouder Laura Broekhuizen, Henk Ekamper en Corry Blaauw het bankje, door gezamenlijk het afdekkleed te verwijderen, waarna alle belangstellenden het resultaat konden bewonderen.

De realisatie van het bankje, is tot stand gekomen door bureau “het Wilde Oosten” onder leiding van Liesbeth Peeters en Ronald Raaijmakers en de afdeling Activiteitenbegeleiding Wilma Swijgman en Erik Haan van Verpleegcentrum “De Tjamme”. Liesbeth en Ronald hebben gezamenlijk met hun vrijwilligers uren gewerkt aan het bankje en het resultaat mag er zijn. Voor het ontwerp en inspiratie van het verhalenbankje is gebruik gemaakt van een aantal tekeningen, die gemaakt zijn door leerlingen van O.B.S. “De Uilenburcht” uit Beerta. De leerlingen kregen als thema: “waar denk je aan als je bij opa en oma op bezoek komt”. Een paar tekeningen werden gebruikt en door kunstenares Hannie Boshuis omgezet tot ware kunstwerkjes. Vanmorgen waren ook Milan en Lindsey aanwezig, 2 leerlingen van O.B.S. “De Uilenburcht”, waarvan een ontwerp op het bankje geplaatst is. Ook zij vonden de bank schitterend geworden en waren trots op hun bijdrage.
Het verhalenbankje is nog een cadeau voor alle inwoners van verpleeghuis “De Tjamme” in verband met 50 jarig bestaan in 2017. Na de onthulling werd de ochtend feestelijk afgesloten met koffie en gebak.

Foto’s: Trijntje Timmer Bron Oldambt nu

Meer informatie op: https://www.oldambtnu.nl/verhalenbankje-onthult-bij-verpleegcentrum-de-tjamme/

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de Blogpagina.

  • Verhalenbank Tjamme Dorpsbelangen Beerta
  • Verhalenbank Tjamme Dorpsbelangen Beerta
  • Verhalenbank Tjamme Dorpsbelangen Beerta

Schrijf een reactie/beoordeling

Mijn website:

Beoordeling:
Titel:
Reactie/beoordeling:

Dickens Day 14 en 15 december

12 oktober 2019 - Zaterdag 14 december Scrooge in de kerk De evenementencommissie van Dickens Day Beerta van Dorpsbelangen biedt u vanwege het 10-jarig jubileum een extra voorstelling aan in de prachtige Bartholomeuskerk om alvast in de stemming te komen voor Dickens Day. Verteller Gery Groot Zwaaftink vertelt het wereldberoemde verhaal van Charles Dickens. Over de gierige vrek Scrooge die in het verleden, heden en toekomst ziet wie hij was, wie hij is en wat er van hem zal w... lees verder »

Intocht Sinterklaas Beerta - Dorpsbelangen Beerta

Intocht Sinterklaas Beerta

12 oktober 2019 - Hij komt, hij komt die lieve goede Sint! Op zondag 17 november 2019 is het weer zover. Dan zal de goed heilig man met zijn Pieten om 13:00 uur aanmeren in de have... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.