Huisvuil

Afvalbrengstation

Locatie afvalbrengstation en de openingstijden
De locatie van het afvalbrengstation van de gemeente Oldambt is: industrieterrein Hogebrug III, B. Haitzemastraat 3 (achter Philips) in Winschoten. De openingstijden zijn: dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 8.30 – 17.00 uur (met uitzondering van de erkende feestdagen).

Werkwijze betaalautomaat & toegangscontrole
Het afvalbrengstation van de gemeente Oldambt heeft een onbemande toegangscontrole. U dient hiervoor uit de auto te stappen en bij één van de twee betaalautomaten in het betaalhuisje via een aanraakscherm het menu te volgen. In drie stappen geeft u aan:
1. welke afvalsoort(en) u brengt,
2. u alleen een auto of ook een aanhanger met afval bij u heeft,
3. (indien nodig) de betaling.
Hierna ontvangt u een stortbon waarmee u de slagboom (ingang) opent. De stortbon dient u ook te gebruiken voor controle op het stortbordes en om het terrein weer te kunnen verlaten. Op het stortbordes dient u de aanwijzingen van de medewerkers op te volgen. Bij het verlaten van het terrein wordt de stortbon ingenomen en wordt de slagboom (uitgang) geopend.

Als u een bedrag moet betalen, dan kunt u kiezen om met de pinpas, muntgeld, of met papiergeld te betalen (maximaal 10 euro biljetten).

Heeft u ondanks alle aanwijzingen en de instructie op de betaalautomaat de verkeerde stortbon gekozen dan kunt u niet storten en dient u zich opnieuw bij de ingang te voegen om weer een stortbon te verkrijgen. Ook krijgt u geen eventueel betaald stortgeld retour.

Wat kunt u brengen?
Hieronder treft u een overzicht aan van de verschillende soorten grof huishoudelijk afval dat u gratis of tegen betaling bij het afvalbrengstation kunt inleveren.

Tegen betaling
Let op! Vanaf 1 januari 2012 kan er uitsluitend met de pin-pas worden betaald op het afvalbrengstation.

Bouw- en sloopafval
Alle bouwmaterialen die vrijkomen bij het bouwen of slopen van een bouwwerk, zoals schoon hout en puin, isolatiemateriaal, pvc buizen, dakleer, mastiek en mastiekhoudend afval, kalkzandsteen, gasbetonblokken, gipsplaten, wc-potten, badkuipen en wasbakken.

Tuinafval
Takken, snoeiafval, (geen groente- en fruitafval, geen graszoden, stobben en grond). Stobben dienen te worden afgevoerde naar een particuliere composteerinrichting bijvoorbeeld v.d. v.d. Wal in Blijham of J. Dam in Zuidbroek.

Hout
Geverfd en ongeverfd hout, spaanplaat, MDF, laminaat, hardboard, zachtboard, geïmpregneerd hout (schuttingen, hekjes, bielzen en afrasteringpalen).

Vlakglas
Geen autoruiten, thermopane, gewapend glas, spiegels en gekleurd glas.

Banden
Personenwagenbanden die vrij zijn van velgen en grond. Fiets- en motorbanden.

Harde kunststoffen
Uit harde kunststof vervaardigde gebruiksgoederen, zoals tuinstoelen en tafels.

Grof huishoudelijk afval
Het huishoudelijk afval dat niet in de grijze container past, zoals meubilair en vloerbedekking.

Kosten

– Een met afval gevulde kofferbak € 2,50
– Een gevulde aanhanger met enkele as € 5,-
– Een gevulde aanhanger met dubbele as of een bestelbus € 10,-

Tractoren en bedrijfsvoertuigen worden niet toegelaten op het afvalbrengstation.

Gratis
Indien u één of meerdere van onderstaande gratis afvalstromen gescheiden brengt, is de toegang tot het afvalbrengstation gratis. U dient hiervoor wel een stortbon te hebben. Brengt u één of meerdere van onderstaande afvalstromen in combinatie met de hierboven omschreven betaalde stromen dan dient u wel te betalen.

Oud papier en karton
Geen pizzadozen, melk- of sappakken of overig karton of papier waarin folie of kunststof verwerkt is (niet in plastic zakken aanleveren).

Metalen
Blik, oud ijzer, schroot, aluminium, koper, zink, etc.

Textiel
Kleding en schoenen per paar in gesloten plastic zak.

Flessenglas
Flessen en glazen potten (geen aardewerk).

Asbest
Asbest is een milieugevaarlijke stof en dient daarom apart te worden ingeleverd.
Per bezoek mag u maximaal 35 m2 asbest dubbel verpakt in plastic en afgeplakt inleveren. Afval dat sterk op asbest lijkt, valt ook onder deze regels. U dient het verpakte asbest zelf te verpakken en in de container te tillen/leggen.

Wit- en bruingoed
Alle elektrische apparaten met een stekker, van strijkijzer tot vrieskist. Geen gesloopte apparaten. Stofzuigers graag zonder stofzak, frituurpannen zonder vet of olie.

Klein Gevaarlijk Afval (KGA)
Klein Gevaarlijk Afval uit huishoudens is een milieugevaarlijke stof die niet met het overige huishoudelijk afval vermengd mag worden. Daarom moet deze apart worden ingeleverd.
Het betreft hier o.a.: batterijen, spaarlampen, vloeibare gootsteenontstopper, lampenolie, bestrijdingsmiddelen, medicijnen, kwikthermometers, injectienaalden, verf, lak, beits, latex, ververdunner, kwastreiniger, verfafbijtmiddel, lijmen en kitten, fotofixeer, zoutzuur, accu’s, motorolie etc. Indien u KGA inlevert, dient dit te gebeuren in lekvrije verpakking met leesbaar etiket. Voor het inleveren van motoroliën worden alleen verpakkingen tot maximaal 5 liter geaccepteerd. Voor meer info raadpleeg de KGA lijst op deze website.

Laten afhalen
Het is mogelijk om uw grofvuil (tegen tarief) thuis op te laten halen. U kunt hiervoor een afspraak maken via het Klant Contact Centrum (KCC) van de gemeente Oldambt, telefoon 0597-482000 of via de mail: info@gemeente-oldambt.nl.

Kosten
Grof huisvuil:
– De eerste m3 € 22,50, elke halve m3 extra € 17,50.
Groot groen afval:
– De eerste m3 € 22,50, elke halve m3 extra € 17,50.

Containers

De containers worden gehaald zoals vermeld op de afvalkalander

uwafvalkalender (1)Afvalkalender Beerta 2012

kijk voor meer info op http://www.afval-apart.nl

2011-2015 © Vereniging van Dorpsbelangen "Houd Beerta Leefbaar"     disclaimer  |  info@dorpsbelangenbeerta.nl