Nieuws » Ideeën besteding “COA geld” voor Beerta

Onlangs stond in het Dagblad van het Noorden een artikel waarin bewoners van Beerta over de eventuele besteding van de COA gelden werden geïnformeerd.

Het gaat hierbij om een bedrag tussen de € 30.000 en € 50.000 wat Beerta krijgt van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) als compensatie voor het te laat afbreken van de noodopvang in Beerta. Dit geld mag gebruikt worden voor leuke dingen en/of voor verfraaiing van het dorp Beerta.

Dorpsbelangen Beerta heeft o.a. de volgende dingen voorgesteld:

 • Dorpsfeest voor volwassenen en kinderen
 • Aankleding Hoofdstraat / Vredesplein met b.v. bloembakken en/of kunst
 • Nieuwe paden in de bomentuin bij de Rozenstraat
 • Extra geld voor Dickens Day
 • Uitbreiding bestaand waterspel in de Speeltuin van Beerta

Mocht u zelf nog leuke ideeën hebben dan kunt u die tot 15 juli 2017 mailen naar info@dorpsbelangenbeerta.nl  met vermelding van uw naam of adres, of deponeren in de ideeënbus bij deCOOP in Beerta.

Eén reactie op “Ideeën besteding “COA geld” voor Beerta”

 1. corrieblaauw schreef:

  Beste Geerd, sorry voor de late beantwoording van je bericht. Het is inderdaad de bedoeling dat een gedeelte van de kerk in Beerta wordt omgebouwd tot buurthuisgedeelte. Dit proces kan nog een tijdje duren, maar dat is nu eenmaal zo met dit soort projecten. Natuurlijk zou het mooi zijn als de gemeente Oldambt voldoende geld beschikbaar zou stellen voor een Dorpshuis, maar dat gaat niet gebeuren. Op zich mogen we denk ik al heel blij zijn met de € 50.000 die we nu krijgen. Alle vergaderingen van Dorpsbelangen zijn openbaar en worden altijd gehouden op de 3e dinsdag van de maand. Zomers vergaderen we in de kerk en ’s winters meestal bij Smederij 1862. Dus als je een keer langs wilt komen ben je van harte welkom.
  Hartelijke groet,
  Corrie Blaauw, secretaris Dorpsbelangen Beerta

2011-2015 © Vereniging van Dorpsbelangen "Houd Beerta Leefbaar"     disclaimer  |  info@dorpsbelangenbeerta.nl