Bach concert, mmv. Orgel: Simon Bouma, Cello: Judith Oost aanvang: 16.00u

Datum: 15 oktober 2023

Bach concert, mmv. Orgel: Simon Bouma, Cello: Judith Oost aanvang: 16.00u Dorpsbelangen Beerta

‘BACH!’ is een ontmoeting tussen twee instrumenten waarvoor Bach’s composities van onschatbare waarde zijn: de cello en het orgel.
De beide instrumenten gaan met elkaar in dialoog en vertellen samen een muzikaal verhaal, waarin de wereldlijke en geestelijke muziek van Johann Sebastian Bach naast elkaar klinkt.
Er worden orgelkoralen gespeeld in een bewerking voor cello en orgel, delen uit de sonates voor gamba en klavichord (op cello en orgel), delen uit de solosuites voor cello en preludes, fuga’s en een fantasia voor orgel solo.

Het verhaal dat vanuit deze werken ontstaat, laat de mens horen in al zijn kwetsbaarheid. Met verschillende, voor iedere luisteraar herkenbare, gemoedstoestanden. Daartegenover staan grote, nauwelijks te bevatten begrippen, zoals de dood, de eeuwigheid en de Heilige Drievuldigheid. Bach wist ze in zijn orgelcomposities te verklanken en dichter bij ons voorstellingsvermogen te brengen.

‘BACH!’ is vanuit nieuwsgierigheid ontstaan. Organist Simon Bouma en celliste/theatermaakster Judith Oost zien er naar uit om de ontdekkingen die zij deden, met de luisteraars te delen!
Het duo werkt sinds 2018 samen en heeft als doel om de zeldzame combinatie van cello en orgel onder de aandacht te brengen. Het orgel, met zijn grote rijkdom aan klankkleuren, biedt in samenklank met de cello als vertellend melodie-instrument, oneindig veel mogelijkheden om ontroerende, fantasievolle en humoristische muzikale verhalen te laten ontstaan.

Datum: 15 oktober 2023
Plaats: Bartholomeuskerk Beerta
Aanvangstijd: 16.00
Entree: 15,-
Kaartverkoop: voor aanvang bij de kerk (contant betalen)
Meer informatie: www.barrevoet.nl
Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Oldambt en wordt georganiseerd in samenwerking met Dorpsbelangen Beerta.

Wilt u nog meer agenda-items zien? Ga dan naar de pagina Agenda.

Terugblik activiteiten 2023 en een kleine vooruitblik 2024

18 december 2023 - We hebben weer een jaar met diverse activiteiten achter de rug, op 22 januari zijn we gestart met het nieuwjaarsconcert uitgevoerd door concertorkest Nieuwleven uit Winschoten. Alle orkestleden waren... lees verder »

Een vraag? - Dorpsbelangen Beerta

Een vraag?

27 oktober 2023 - Hebt u een vraag aan Dorpsbelangen Beerta omdat u iets niet duidelijk is stel deze vraag dan in een reactie op onze website of zend het naar ons mailadres: info@dorpsbelangenbeerta.nl Ook zouden we... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.