Terugblik activiteiten 2023 en een kleine vooruitblik 2024

Terugblik activiteiten 2023 en een kleine vooruitblik 2024

Tonnie Jurjens - Dorpsbelangen Beerta

Geschreven door:
, 18 december 2023

E-mail Tonnie Jurjens Linkedin

We hebben weer een jaar met diverse activiteiten achter de rug, op 22 januari zijn we gestart met het nieuwjaarsconcert uitgevoerd door concertorkest Nieuwleven uit Winschoten. Alle orkestleden waren in Dickenskleding aanwezig.
Zaterdag 1 april was Roon Staal aanwezig met zijn Lente Tour ook dit was een groot succes. Het is de bedoeling dat Roon in 2024 terug komt met een kerstconcert.
Op 15 april hadden we Hans Stobbe en Willem Brons in de kerk met een uitvoering van Schuberts “Winterreise”. Dit was echt een avond voor de liefhebbers van klassiek en met name Schubert.
Het laatste concert voor de zomerstop werd opgevoerd door regiokoor Boven Wotter zij waren op 21 mei aanwezig, ook dit concert werd druk bezocht.
De Protestantse Gemeente was op zondag 4 juni in de kerk aanwezig met een dienst.
Hierna hadden we de zomerstop.
Barrevoet was op 15 oktober aanwezig met een Bach concert op het orgel en cello. Simon Bouma en Judith Oost gaven een prachtig concert op beide instrumenten wat een bijzondere ervaring was.
Dan is het november en ontvangen we samen met het Speulparadies, net als vorig jaar de kinderen met hun lampionnen op 11 november in de kerk. Helaas waren er minder kinderen op pad vanwege het slechte weer maar de opkomst was toch nog wel redelijk groot, we mochten 130 kinderen verwelkomen in de kerk. De kinderen zongen naar hartenlust en konden zich even opwarmen onder het genot van chocolademelk en knakworst waarna zij met een versnapering hun weg konden vervolgen.
Nu wordt het spannend want de Sint is weer in aantocht, vele vrijwilligers waren druk bezig met de voorbereidingen en de intocht die plaats vond op 19 november. Het was weer te zien dat er veel werk verricht is voor deze dag want het was opnieuw een groot succes.
De laatste drie jaren zijn we in december begonnen met verlichting aan de Hoofdstraat wat een prachtig resultaat is, dit jaar hebben we besloten ook de Veenweg mee te nemen zodat alle doorgaande wegen in Beerta er feestelijk uit zien. De ornamenten zijn gemaakt en aangebracht door de bouwgroep van dorpsbelangen voorheen bouwgroep Dickens Day, het bestuur van dorpsbelangen is trots op deze groep vrijwilligers die met hart en ziel bezig zijn voor een stukje leefbaarheid in het dorp.
Als laatste activiteit van 2023 stond de fakkeloptocht op de rol, deze werd gehouden op 16 december en werd ook weer door veel inwoners van Beerta meegelopen, na afloop was er een gezellig samenzijn onder het genot van een glas glühwein of warme chocolademelk.
Al deze activiteiten waren niet mogelijk geweest wanneer we geen medewerking hadden gehad van vrijwilligers en sponsoren en wij willen deze hier nog even benoemen.
Het bestuur van Dorpsbelangen Beerta bedankt:
Alle vrijwilligers voor het vele werk wat ze hebben verricht bij alle activiteiten.
Het Speulparadies voor de geweldige samenwerking.
Aanwonenden van de Hoofdstraat en de Veenweg voor het leveren van stroom voor de verlichting.
Alle bedrijven die hun medewerking hebben verleend.
Verder de sponsoren:
Omexom Assen, Kastanjehof Beerta, het Speulparadies, Rabobank, Barrevoet, Enter techniek, fam. Stobbe-Brons, Coöp Wijsbeek,
In 2024 hopen we weer een beroep te kunnen doen, want de volgende activiteiten hebben we weer op onze agenda staan:
21 januari, nieuwjaarsconcert met Nieuw Leven
25 mei, The Story of Country
26 mei, Regiokoor Boven Wotter
2 juni, kerkdienst
11 november, Sint Maarten
17 november, intocht Sint
21 december, kerstconcert Roon Staal
28 december, fakkeloptocht
Raadpleeg onze website www.dorpsbelangenbeerta.nl of de Beesterzunne of Facebook voor meer informatie.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Schrijf een reactie/beoordeling

Mijn website:

Beoordeling:
Titel:
Reactie/beoordeling:

Terugblik activiteiten 2023 en een kleine vooruitblik 2024

18 december 2023 - We hebben weer een jaar met diverse activiteiten achter de rug, op 22 januari zijn we gestart met het nieuwjaarsconcert uitgevoerd door concertorkest Nieuwleven uit Winschoten. Alle orkestleden waren... lees verder »

Een vraag? - Dorpsbelangen Beerta

Een vraag?

27 oktober 2023 - Hebt u een vraag aan Dorpsbelangen Beerta omdat u iets niet duidelijk is stel deze vraag dan in een reactie op onze website of zend het naar ons mailadres: info@dorpsbelangenbeerta.nl Ook zouden we... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.