Werkzaamheden bij de Beersterplas

De stichting Beheer Beersterplas is met Terra in Groningen een samenwerking aan het opzetten voor de komende jaren. Het doel van de samenwerking is dat studenten leren om verschillende projecten op te gaan zetten en te gaan uitvoeren. Rondom de Beersterplas zijn veel mogelijkheden voor de studenten ervaring op te doen.

Deze projecten zullen o.a. bestaan uit:
- Het uitdunnen van de beplanting
- Het opknappen en herinrichten van het strand
- Het repareren en verbeteren van de visplekken
- Het bestrijden van exoten (o.a. Berenklauw)
- Het maken van extra nestelgelegenheden voor (water)vogels.

De projecten worden geheel zelfstandig door de studenten voorbereid en uitgevoerd, uiteraard met begeleiding van docenten en vrijwilligers van de stichting Beheer Beersterplas.

De studenten hebben voor dit zogenaamde regio-leren een eigen stichting opgezet, genaamd Stichting Green Passion. Afgelopen jaar hebben de studenten ook voor de gemeente Oldambt een project uitgevoerd in het park Noord.

Het eerste project dat de studenten gaan uitvoeren zal bestaan uit het uitdunnen van de bossingel aan de noordoost zijde van de plas, met als doel dat de variatie in de singel wordt vergroot. Ook zullen zoveel mogelijk zieke en aangetaste bomen worden verwijderd.

Het brandhout wat vrij komt zal verkocht worden door Stichting beheer Beertsterplas (liefhebbers voor brandhout kunnen zich melden via de site https://www.beertsterplas.nl/) ,ook zal de Stichting Green Passion een gedeelte hiervan in hun beheer krijgen. In de eerste fase wordt begonnen met de zaagwerkzaamheden ter hoogte van het informatie bord aan de noordzijde van de plas. Vanaf hier gaan wij 250 meter, einde van het strand, richting het noord westen. Het vrijgekomen takkenafval zal terplekke in rillen worden verwerkt. In deze fase zal de bovenkant en de wegzijde van het talud/bossingel aangepakt worden. De Essen die door de essentaksterfte zijn aangetast hebben de hoogste prioriteit om te verwijden. Tijdens deze werkzaamheden wordt singel uitgedund, maar dusdanig dat het strand achter de singel beschut blijft.

Voor meer informatie:

Ronald Tuik – beerta24@live.nl

Meer informatie op: https://www.beertsterplas.nl/

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Schrijf een reactie/beoordeling

Mijn website:

Beoordeling:
Titel:
Reactie/beoordeling:

Quick Scan Lokale Democratie

16 januari 2020 - QUICK SCAN LOKALE DEMOCRATIE Januari 2020 De Gemeente Oldambt wil graag met u in gesprek! Hoe democratisch werken wij in onze gemeente? Dorpsbelangen Beerta wil graag meewerken aan dit onderzoek omdat zij het ook belangrijk vinden dat de inwoners van Beerta tevreden zijn over samenwerking met de gemeente. Onderzoek Wat vindt u van de lokale democratie in Oldambt? We willen graag weten hoe tevreden u be... lees verder »

Dickens Day Beerta 13 december 2020

16 januari 2020 - Mocht u nog vragen hebben, laat het ons even weten. Stuur dan een e-mail naar info@dickensday.nl of vraag een van de leden van de evenementencommissie. Natuurlijk willen we er graag met elkaar een heel mooi evenement van maken. Want samen maken we Dickens. Wij zien u graag op zondag 13 december 2020 De Evenementencommissie van Dickens Day Beerta bestaat uit de volgende personen Corrie Blaauw, Diana Vegt, Erik Helweg, Piet Topelen, Gert Pomp, Derk Jan van der ... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.