Nieuws uit Beerta

Opruimen Zwerfvuil Beerta


Op zaterdag 14 maart 2020 organiseert Dorpsbelangen Beerta een actie om het zwerfvuil in en rondom ons dorp op te ruimen.
Mocht u hier aan mee willen werken dan kunt u zich aanmelden via info@dorpsbelangenbeerta.nl
De gemeente Oldambt stelt prikstokken, hesjes en vuilniszakken beschikbaar en ruimt na afloop van de actie het zwerfvuil gratis op.
Het programma ziet er a.v. uit:

11.00 uur - Verzamelen bij de Iemekörf, korte uitleg en indeling van de groepen
11.15 uur - Opruimen zwerfvuil
13.15 uur - Verzamelen bij de Iemekörf
13.30 uur - Hapje en Drankje verzorgd door Ommeland Catering
14.30 uur - Einde actie

Opgave graag voor 12 maart a.s.

We hopen dat er zoveel mogelijk inwoners mee zullen doen, zodat Beerta er straks weer netjes en opgeruimd uitziet.

Bestuur Dorpsbelangen Beerta

Adres Iemekörf: Torenstraat 16 in Beerta

Download PDF informatieDownload PDF informatie: opruim_actie_14_maart.pdf

Tjammeloop 2020

Tjammeloop 2020

Op zondag 31 mei wordt de Tjammeloop, een bijzondere niet-zo-competitieve dorpsloop weer gehouden. Als er al competitie zal zijn, dan in de eerste plaats met jezelf! Wie doet er mee met 5km rennen rond de Tjamme? Of zelfs twee rondjes: 10km voor de echte doorrenners? Of liever een wandeling van 5km, die je prima met kinderen of kleinkinderen kunt lopen? Dan kom je ongeveer samen met de 10 km renners over de Finish.

De opzet van de Tjammeloop 2020 is precies zoals we in 2011 zijn begonnen:
In de ochtend al vroeg uit de veren, tussen 8.00 en 8.30 uur aanmelden bij de Start achteraan de parkeerplaats van het Sportcentrum De Hardenberg, en je nummer opspelden. Om 8.30 uur wordt gestart door een heuse lokale corifee. En dan, voor de zondag goed en wel begonnen is, meteen een flinke sportprestatie neerzetten waar je trots op kunt zijn! Meteen na binnenkomst van de laatste wandelaars en renners volgt het ontbijt. Is je dorst gelest en ben je goed gevoed dan kun je weer naar huis. Het is nog geen 10.30 uur en je hebt een groot deel van de zondag nog voor je om alles te doen wat je maar wilt. Maar de Tjammeloop 2020 heb je tenminste gehaald! Schrijf in en doe mee!

Max. aantal deelnemers: 100

Opgeven:
Per mail: organisatie.tjammeloop@gmail.com
Per telefoon: 06-52715303

Deelname (inclusief ontbijt) voor volwassenen €5,00, kinderen tot 12 jaar gratis.


Rayelle naar WK Snertkoken - Dorpsbelangen Beerta

Rayelle naar WK Snertkoken

13 februari 2012 - Vrijdag 17 februari a.s. vindt in de Euroborg te Groningen het WK snert en stamppot koken plaats. Er wordt gekookt in 2 sessies, in de morgen en in d... lees verder »

Dickens Day 2012

9 februari 2012 - De datum voor de 3e editie van Dickens Day Beerta is bekend! Deze zal gehouden worden op zondag 16 december van 11.00 – 17.00 uur. Waar de eerste e... lees verder »

Spooktocht

9 februari 2012 - Op zaterdag 31 maart organiseert de activiteitencommissie van Dorpsbelangen Beerta een spooktocht. Met een groep van minimaal 3 personen volgt u een ... lees verder »

24 uur Blauwestad

8 februari 2012 - 24 uur Blauwestad laat het wonen, werken en leven in Blauwestad zien. Zoals het is, niet meer en niet minder. In de film figureren echte bewoners die ... lees verder »

Oldambtmeertocht 2012

8 februari 2012 - Gisteren is de Oldambtmeertocht gereden. Meer dan 2500 deelnemers hebben de mooie tocht gereden op goed ijs en met prima weer. De organisatie was pe... lees verder »

Landschapsbeheer Groningen - Dorpsbelangen Beerta

Landschapsbeheer Groningen

8 januari 2012 - Graag willen we u wijzen op de hulp die landschapsbeheer Groningen kan bieden bij het beheer van uw erf.... lees verder »

Wilhelminaplein - Dorpsbelangen Beerta

Wilhelminaplein

8 januari 2012 - Zoals menigeen al is opgevallen wordt het gras aan de kant van de weg op het Wilhelminaplein telkens kapot gereden. Om dit op te lossen is de gemeente... lees verder »

Kiosk en Haven - Dorpsbelangen Beerta

Kiosk en Haven

8 januari 2012 - 6 december was er in de Hardenberg een voorlichtingsavond over een plan om ter hoogte van PKF Post een haven met kiosk te realiseren. Op deze avond is... lees verder »

Stedenbouwkundige visie - Dorpsbelangen Beerta

Stedenbouwkundige visie

8 januari 2012 - Tijdens ons reguliere overleg van 20 december hebben we bezoek gehad van de wethouders, Barder, van den Aker en Boon. De reden van hun bezoek was het ... lees verder »

Vergaderingen DBB

8 januari 2012 - Dorpsbelangen Beerta vergadert in principe elke derde dinsdag van de maand in de Smederij 1872. Doorgaans zijn deze vergaderingen openbaar. Als u deze... lees verder »

Quick Scan Lokale Democratie

16 januari 2020 - QUICK SCAN LOKALE DEMOCRATIE Januari 2020 De Gemeente Oldambt wil graag met u in gesprek! Hoe democratisch werken wij in onze gemeente? Dorpsbelangen Beerta wil graag meewerken aan dit onderzoek omdat zij het ook belangrijk vinden dat de inwoners van Beerta tevreden zijn over samenwerking met de gemeente. Onderzoek Wat vindt u van de lokale democratie in Oldambt? We willen graag weten hoe tevreden u be... lees verder »

Dickens Day Beerta 13 december 2020

16 januari 2020 - Mocht u nog vragen hebben, laat het ons even weten. Stuur dan een e-mail naar info@dickensday.nl of vraag een van de leden van de evenementencommissie. Natuurlijk willen we er graag met elkaar een heel mooi evenement van maken. Want samen maken we Dickens. Wij zien u graag op zondag 13 december 2020 De Evenementencommissie van Dickens Day Beerta bestaat uit de volgende personen Corrie Blaauw, Diana Vegt, Erik Helweg, Piet Topelen, Gert Pomp, Derk Jan van der ... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.