Nieuws uit Beerta

Opruimen Zwerfvuil Beerta


Op zaterdag 14 maart 2020 organiseert Dorpsbelangen Beerta een actie om het zwerfvuil in en rondom ons dorp op te ruimen.
Mocht u hier aan mee willen werken dan kunt u zich aanmelden via info@dorpsbelangenbeerta.nl
De gemeente Oldambt stelt prikstokken, hesjes en vuilniszakken beschikbaar en ruimt na afloop van de actie het zwerfvuil gratis op.
Het programma ziet er a.v. uit:

11.00 uur - Verzamelen bij de Iemekörf, korte uitleg en indeling van de groepen
11.15 uur - Opruimen zwerfvuil
13.15 uur - Verzamelen bij de Iemekörf
13.30 uur - Hapje en Drankje verzorgd door Ommeland Catering
14.30 uur - Einde actie

Opgave graag voor 12 maart a.s.

We hopen dat er zoveel mogelijk inwoners mee zullen doen, zodat Beerta er straks weer netjes en opgeruimd uitziet.

Bestuur Dorpsbelangen Beerta

Adres Iemekörf: Torenstraat 16 in Beerta

Download PDF informatieDownload PDF informatie: opruim_actie_14_maart.pdf

Tjammeloop 2020

Tjammeloop 2020

Op zondag 31 mei wordt de Tjammeloop, een bijzondere niet-zo-competitieve dorpsloop weer gehouden. Als er al competitie zal zijn, dan in de eerste plaats met jezelf! Wie doet er mee met 5km rennen rond de Tjamme? Of zelfs twee rondjes: 10km voor de echte doorrenners? Of liever een wandeling van 5km, die je prima met kinderen of kleinkinderen kunt lopen? Dan kom je ongeveer samen met de 10 km renners over de Finish.

De opzet van de Tjammeloop 2020 is precies zoals we in 2011 zijn begonnen:
In de ochtend al vroeg uit de veren, tussen 8.00 en 8.30 uur aanmelden bij de Start achteraan de parkeerplaats van het Sportcentrum De Hardenberg, en je nummer opspelden. Om 8.30 uur wordt gestart door een heuse lokale corifee. En dan, voor de zondag goed en wel begonnen is, meteen een flinke sportprestatie neerzetten waar je trots op kunt zijn! Meteen na binnenkomst van de laatste wandelaars en renners volgt het ontbijt. Is je dorst gelest en ben je goed gevoed dan kun je weer naar huis. Het is nog geen 10.30 uur en je hebt een groot deel van de zondag nog voor je om alles te doen wat je maar wilt. Maar de Tjammeloop 2020 heb je tenminste gehaald! Schrijf in en doe mee!

Max. aantal deelnemers: 100

Opgeven:
Per mail: organisatie.tjammeloop@gmail.com
Per telefoon: 06-52715303

Deelname (inclusief ontbijt) voor volwassenen €5,00, kinderen tot 12 jaar gratis.


Wilhelminaplein - Dorpsbelangen Beerta

Wilhelminaplein

8 januari 2012 - Zoals menigeen al is opgevallen wordt het gras aan de kant van de weg op het Wilhelminaplein telkens kapot gereden. Om dit op te lossen is de gemeente... lees verder »

Kiosk en Haven - Dorpsbelangen Beerta

Kiosk en Haven

8 januari 2012 - 6 december was er in de Hardenberg een voorlichtingsavond over een plan om ter hoogte van PKF Post een haven met kiosk te realiseren. Op deze avond is... lees verder »

Stedenbouwkundige visie - Dorpsbelangen Beerta

Stedenbouwkundige visie

8 januari 2012 - Tijdens ons reguliere overleg van 20 december hebben we bezoek gehad van de wethouders, Barder, van den Aker en Boon. De reden van hun bezoek was het ... lees verder »

Vergaderingen DBB

8 januari 2012 - Dorpsbelangen Beerta vergadert in principe elke derde dinsdag van de maand in de Smederij 1872. Doorgaans zijn deze vergaderingen openbaar. Als u deze... lees verder »

Nieuwjaarsronde van Oldambt

5 januari 2012 - De gemeente Oldambt laat ook het begin van 2012 voor onze burgers niet ongemerkt beginnen en gaat net als in januari 2011 met een speciale bus op pad ... lees verder »

Eco- competitie youth climate network

19 december 2011 - 8 December hartje Rotterdam. In het instituut voor avantgardistische recreatie “de Worm” vond de eerste eco competitie plaats. 2 Meiden uit Beer... lees verder »

Havendag Beerta 13 mei 2012

4 december 2011 - Vorig jaar werd op zaterdag 21 mei de Beerster Haven geopend door burgemeester Pieter Smit. Burgemeester, wethouders, gedeputeerde Wiebe van der Ploeg... lees verder »

Talentenjacht Beerta / Finsterwolde tegen kinderarbeid

4 december 2011 - Ben je papa, mama, opa of oma en wil je op het podium staan en worden toegejuicht door alle kinderen uit Beerta én Finsterwolde? Geef je dan op voor ... lees verder »

C1000

3 december 2011 - Helaas, het gaat niet door. Deze week hebben we te horen gekregen dat de verhuizing van de C1000 niet door gaat. Het spreekt voor zich dat daardoor ... lees verder »

Kerk - Dorpsbelangen Beerta

Kerk

26 november 2011 - Vrijdag 2 november heeft Dorpsbelangen Beerta een contract getekend met de Stichting Oude Groninger Kerken. Dorpsbelangen Beerta huurt de kerk de kome... lees verder »

Fietstocht 5 september 2020 - Dorpsbelangen Beerta

Fietstocht 5 september 2020

29 augustus 2020 - Niks te doen in Corona-tijd? Doe op zaterdag 5 september mee aan de fietstocht van Sociaal Werk Oldambt, De Badde en Welzijn Westerwolde! 3 Opstaplocaties in d... lees verder »

Aanpak Essentaksterfte Beerta - Dorpsbelangen Beerta

Aanpak Essentaksterfte Beerta

12 augustus 2020 - Aanpak essentaksterfte Beerta Vanaf maandag 10 augustus vervolgt een aannemer voor Staatsbosbeheer de zaagwerkzaamheden in bospercelen en bosstroken in en rondom... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.