Nieuws uit Beerta

Opruimen Zwerfvuil Beerta


Op zaterdag 14 maart 2020 organiseert Dorpsbelangen Beerta een actie om het zwerfvuil in en rondom ons dorp op te ruimen.
Mocht u hier aan mee willen werken dan kunt u zich aanmelden via info@dorpsbelangenbeerta.nl
De gemeente Oldambt stelt prikstokken, hesjes en vuilniszakken beschikbaar en ruimt na afloop van de actie het zwerfvuil gratis op.
Het programma ziet er a.v. uit:

11.00 uur - Verzamelen bij de Iemekörf, korte uitleg en indeling van de groepen
11.15 uur - Opruimen zwerfvuil
13.15 uur - Verzamelen bij de Iemekörf
13.30 uur - Hapje en Drankje verzorgd door Ommeland Catering
14.30 uur - Einde actie

Opgave graag voor 12 maart a.s.

We hopen dat er zoveel mogelijk inwoners mee zullen doen, zodat Beerta er straks weer netjes en opgeruimd uitziet.

Bestuur Dorpsbelangen Beerta

Adres Iemekörf: Torenstraat 16 in Beerta

Download PDF informatieDownload PDF informatie: opruim_actie_14_maart.pdf

Tjammeloop 2020

Tjammeloop 2020

Op zondag 31 mei wordt de Tjammeloop, een bijzondere niet-zo-competitieve dorpsloop weer gehouden. Als er al competitie zal zijn, dan in de eerste plaats met jezelf! Wie doet er mee met 5km rennen rond de Tjamme? Of zelfs twee rondjes: 10km voor de echte doorrenners? Of liever een wandeling van 5km, die je prima met kinderen of kleinkinderen kunt lopen? Dan kom je ongeveer samen met de 10 km renners over de Finish.

De opzet van de Tjammeloop 2020 is precies zoals we in 2011 zijn begonnen:
In de ochtend al vroeg uit de veren, tussen 8.00 en 8.30 uur aanmelden bij de Start achteraan de parkeerplaats van het Sportcentrum De Hardenberg, en je nummer opspelden. Om 8.30 uur wordt gestart door een heuse lokale corifee. En dan, voor de zondag goed en wel begonnen is, meteen een flinke sportprestatie neerzetten waar je trots op kunt zijn! Meteen na binnenkomst van de laatste wandelaars en renners volgt het ontbijt. Is je dorst gelest en ben je goed gevoed dan kun je weer naar huis. Het is nog geen 10.30 uur en je hebt een groot deel van de zondag nog voor je om alles te doen wat je maar wilt. Maar de Tjammeloop 2020 heb je tenminste gehaald! Schrijf in en doe mee!

Max. aantal deelnemers: 100

Opgeven:
Per mail: organisatie.tjammeloop@gmail.com
Per telefoon: 06-52715303

Deelname (inclusief ontbijt) voor volwassenen €5,00, kinderen tot 12 jaar gratis.


Drie keer brons voor Judo Tan-Ren-Jutsu op de JRC Judotoernooi in Leeuwarden

2 november 2011 - Zaterdag 29 oktober werd het 9e JRC judotoernooi in Sporthal Rengers te Leeuwarden gehouden. Judo Tan-Ren-Jutsu was er ook van de partij met vier ju... lees verder »

Drie podiumplaatsen voor Judo Tan-Ren-Jutsu in Hardenberg

11 oktober 2011 - De wedstrijdjudoka’s Sarah Hector, Zoë Klunder en Tom Hensens van Judo Tan-Ren-Jutsu hebben afgelopen zaterdag ieder een podiumplaats bemachtigd op... lees verder »

Groene stroom? - Dorpsbelangen Beerta

Groene stroom?

9 oktober 2011 - Of het groene stroom is weten we niet. Groen licht is het in ieder geval wel. Enige tijd geleden zijn er lantarenpalen geplaatst op de toegangsweg na... lees verder »

Prijzenregen voor Judo Tan-Ren-Jutsu

26 september 2011 - Nieuwolda, zaterdag 24 september 2011 Zaterdag 24 september werd het eerste Regiotoernooi van het seizoen 2011 – 2012 gehouden in Nieuwolda. Er ded... lees verder »

Storm - Dorpsbelangen Beerta

Storm

7 september 2011 - Even was het herfst. Ook in Beerta. Een korte hevige storm zorgde voor overlast. De resten van een mooie kastanje aan de Veenweg laten zien hoe heftig... lees verder »

Kunst om de Koele blijft verrassen

19 augustus 2011 - Op zaterdag 3 september opent de Culturele Raad het nieuwe theaterseizoen met Kunst om de Koele. Artiesten van uiteenlopende pluimage brengen aan de r... lees verder »

Zeecontainer - Dorpsbelangen Beerta

Zeecontainer

19 augustus 2011 - Tijdens de dorpenronde van 1 november 2010 in onze kerk is naast het bespreken van de schouw een belofte gedaan door de wethouders en de burgemeester.... lees verder »

Toren - Dorpsbelangen Beerta

Toren

19 augustus 2011 - Hij staat er. De uitkijktoren. Het was het wachten waard. Onder het item “Over Beerta” is een pagina opgenomen met extra informatie over de de he... lees verder »

Uitkijken - Dorpsbelangen Beerta

Uitkijken

22 juli 2011 - We hebben weer iets om naar uit te kijken. De voltooiing van de uitkijktoren in Reiderwolde. Bij deze de eerste foto’s (van trijntje Timmer). We ho... lees verder »

Het Zuitte Grunnen - Dorpsbelangen Beerta

Het Zuitte Grunnen

17 juli 2011 - Grunneger laand is ’s winters swaart of wit. ’t Is braid en groot en laank, niks aan. Moar kiek ais, as veujoar in locht zit. In bomen, stroek,... lees verder »

Quick Scan Lokale Democratie

16 januari 2020 - QUICK SCAN LOKALE DEMOCRATIE Januari 2020 De Gemeente Oldambt wil graag met u in gesprek! Hoe democratisch werken wij in onze gemeente? Dorpsbelangen Beerta wil graag meewerken aan dit onderzoek omdat zij het ook belangrijk vinden dat de inwoners van Beerta tevreden zijn over samenwerking met de gemeente. Onderzoek Wat vindt u van de lokale democratie in Oldambt? We willen graag weten hoe tevreden u be... lees verder »

Dickens Day Beerta 13 december 2020

16 januari 2020 - Mocht u nog vragen hebben, laat het ons even weten. Stuur dan een e-mail naar info@dickensday.nl of vraag een van de leden van de evenementencommissie. Natuurlijk willen we er graag met elkaar een heel mooi evenement van maken. Want samen maken we Dickens. Wij zien u graag op zondag 13 december 2020 De Evenementencommissie van Dickens Day Beerta bestaat uit de volgende personen Corrie Blaauw, Diana Vegt, Erik Helweg, Piet Topelen, Gert Pomp, Derk Jan van der ... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.