Nieuws uit Beerta

Opruimen Zwerfvuil Beerta


Op zaterdag 14 maart 2020 organiseert Dorpsbelangen Beerta een actie om het zwerfvuil in en rondom ons dorp op te ruimen.
Mocht u hier aan mee willen werken dan kunt u zich aanmelden via info@dorpsbelangenbeerta.nl
De gemeente Oldambt stelt prikstokken, hesjes en vuilniszakken beschikbaar en ruimt na afloop van de actie het zwerfvuil gratis op.
Het programma ziet er a.v. uit:

11.00 uur - Verzamelen bij de Iemekörf, korte uitleg en indeling van de groepen
11.15 uur - Opruimen zwerfvuil
13.15 uur - Verzamelen bij de Iemekörf
13.30 uur - Hapje en Drankje verzorgd door Ommeland Catering
14.30 uur - Einde actie

Opgave graag voor 12 maart a.s.

We hopen dat er zoveel mogelijk inwoners mee zullen doen, zodat Beerta er straks weer netjes en opgeruimd uitziet.

Bestuur Dorpsbelangen Beerta

Adres Iemekörf: Torenstraat 16 in Beerta

Download PDF informatieDownload PDF informatie: opruim_actie_14_maart.pdf

Tjammeloop 2020

Tjammeloop 2020

Op zondag 31 mei wordt de Tjammeloop, een bijzondere niet-zo-competitieve dorpsloop weer gehouden. Als er al competitie zal zijn, dan in de eerste plaats met jezelf! Wie doet er mee met 5km rennen rond de Tjamme? Of zelfs twee rondjes: 10km voor de echte doorrenners? Of liever een wandeling van 5km, die je prima met kinderen of kleinkinderen kunt lopen? Dan kom je ongeveer samen met de 10 km renners over de Finish.

De opzet van de Tjammeloop 2020 is precies zoals we in 2011 zijn begonnen:
In de ochtend al vroeg uit de veren, tussen 8.00 en 8.30 uur aanmelden bij de Start achteraan de parkeerplaats van het Sportcentrum De Hardenberg, en je nummer opspelden. Om 8.30 uur wordt gestart door een heuse lokale corifee. En dan, voor de zondag goed en wel begonnen is, meteen een flinke sportprestatie neerzetten waar je trots op kunt zijn! Meteen na binnenkomst van de laatste wandelaars en renners volgt het ontbijt. Is je dorst gelest en ben je goed gevoed dan kun je weer naar huis. Het is nog geen 10.30 uur en je hebt een groot deel van de zondag nog voor je om alles te doen wat je maar wilt. Maar de Tjammeloop 2020 heb je tenminste gehaald! Schrijf in en doe mee!

Max. aantal deelnemers: 100

Opgeven:
Per mail: organisatie.tjammeloop@gmail.com
Per telefoon: 06-52715303

Deelname (inclusief ontbijt) voor volwassenen €5,00, kinderen tot 12 jaar gratis.


Toren - Dorpsbelangen Beerta

Toren

19 augustus 2011 - Hij staat er. De uitkijktoren. Het was het wachten waard. Onder het item “Over Beerta” is een pagina opgenomen met extra informatie over de de... lees verder »

Uitkijken - Dorpsbelangen Beerta

Uitkijken

22 juli 2011 - We hebben weer iets om naar uit te kijken. De voltooiing van de uitkijktoren in Reiderwolde. Bij deze de eerste foto’s (van trijntje Timmer). We... lees verder »

Het Zuitte Grunnen - Dorpsbelangen Beerta

Het Zuitte Grunnen

17 juli 2011 - Grunneger laand is ’s winters swaart of wit. ’t Is braid en groot en laank, niks aan. Moar kiek ais, as veujoar in locht zit. In bomen,... lees verder »

C1000 to move or not to move

15 juli 2011 - Gaat de C1000 nog verhuizen of niet. Dat is de vraag. De geruchtenmachine draait op volle toeren. We hebben wat vragen uit staan maar nog geen... lees verder »

Het Universum van Jean Philippe Nicolai - Dorpsbelangen Beerta

Het Universum van Jean Philippe Nicolai

2 juli 2011 - 17 juli 2011 14:30 tot 17:00 Op de Macadam hoeve in (Beerta Nieuweweg 3, Beerta) wordt zondag 17 juli een expositie geopend van schilder en beeldend... lees verder »

Cultuurhuis - Dorpsbelangen Beerta

Cultuurhuis

2 juli 2011 - Gisteren hebben wij vernomen dat de Vereniging van Dorpsbelangen Nieuw Scheemda/’t Waar voornemens is om in te spreken tijden de commissie... lees verder »

Finsterwolde - Dorpsbelangen Beerta

Finsterwolde

30 juni 2011 - Afgelopen dinsdag heeft Dorpbelangen Beerta een gesprek gehad met de belangenroep Finsterwolde. Het doel van dit gesprek was het wegnemen van de... lees verder »

NK Truck trekken, de uitslagen - Dorpsbelangen Beerta

NK Truck trekken, de uitslagen

27 juni 2011 - De uitslagen van het Nederlands Kampioenschap Truck trekken. Dames: 1 Chantal van der Veen 2 Queenie de Ruiter 3 La Toya de Ruiter Heren -100kg 1... lees verder »

Werk aan de weg - Dorpsbelangen Beerta

Werk aan de weg

27 juni 2011 - Het is weer druk met het werk aan de weg. Na de Wiegersweg komen nog de Akkers, de Julianastraat, het fietspad langs de nieuwe weg en het weggetje... lees verder »

Berend A. Koning - Dorpsbelangen Beerta

Berend A. Koning

26 juni 2011 - De schrijver uit Nieuw Scheemda, is bekend van zijn boeken over Lange Jan. Tijdens zijn leven publiceerde hij een aantal gedichten in kranten. Er... lees verder »

Dickens Day 2020 gaat niet door!!!! - Dorpsbelangen Beerta

Dickens Day 2020 gaat niet door!!!!

23 september 2020 - Dickens’ Day Beerta gaat niet door! Elk jaar in december is het Dickens’ Day in Beerta. Ieder jaar in december verandert het dorp voor één dag in de magis... lees verder »

Fietstocht 5 september 2020 - Dorpsbelangen Beerta

Fietstocht 5 september 2020

29 augustus 2020 - Niks te doen in Corona-tijd? Doe op zaterdag 5 september mee aan de fietstocht van Sociaal Werk Oldambt, De Badde en Welzijn Westerwolde! 3 Opstaplocaties in d... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.