Nieuws uit Beerta

Opruimen Zwerfvuil Beerta


Op zaterdag 14 maart 2020 organiseert Dorpsbelangen Beerta een actie om het zwerfvuil in en rondom ons dorp op te ruimen.
Mocht u hier aan mee willen werken dan kunt u zich aanmelden via info@dorpsbelangenbeerta.nl
De gemeente Oldambt stelt prikstokken, hesjes en vuilniszakken beschikbaar en ruimt na afloop van de actie het zwerfvuil gratis op.
Het programma ziet er a.v. uit:

11.00 uur - Verzamelen bij de Iemekörf, korte uitleg en indeling van de groepen
11.15 uur - Opruimen zwerfvuil
13.15 uur - Verzamelen bij de Iemekörf
13.30 uur - Hapje en Drankje verzorgd door Ommeland Catering
14.30 uur - Einde actie

Opgave graag voor 12 maart a.s.

We hopen dat er zoveel mogelijk inwoners mee zullen doen, zodat Beerta er straks weer netjes en opgeruimd uitziet.

Bestuur Dorpsbelangen Beerta

Adres Iemekörf: Torenstraat 16 in Beerta

Download PDF informatieDownload PDF informatie: opruim_actie_14_maart.pdf

Tjammeloop 2020

Tjammeloop 2020

Op zondag 31 mei wordt de Tjammeloop, een bijzondere niet-zo-competitieve dorpsloop weer gehouden. Als er al competitie zal zijn, dan in de eerste plaats met jezelf! Wie doet er mee met 5km rennen rond de Tjamme? Of zelfs twee rondjes: 10km voor de echte doorrenners? Of liever een wandeling van 5km, die je prima met kinderen of kleinkinderen kunt lopen? Dan kom je ongeveer samen met de 10 km renners over de Finish.

De opzet van de Tjammeloop 2020 is precies zoals we in 2011 zijn begonnen:
In de ochtend al vroeg uit de veren, tussen 8.00 en 8.30 uur aanmelden bij de Start achteraan de parkeerplaats van het Sportcentrum De Hardenberg, en je nummer opspelden. Om 8.30 uur wordt gestart door een heuse lokale corifee. En dan, voor de zondag goed en wel begonnen is, meteen een flinke sportprestatie neerzetten waar je trots op kunt zijn! Meteen na binnenkomst van de laatste wandelaars en renners volgt het ontbijt. Is je dorst gelest en ben je goed gevoed dan kun je weer naar huis. Het is nog geen 10.30 uur en je hebt een groot deel van de zondag nog voor je om alles te doen wat je maar wilt. Maar de Tjammeloop 2020 heb je tenminste gehaald! Schrijf in en doe mee!

Max. aantal deelnemers: 100

Opgeven:
Per mail: organisatie.tjammeloop@gmail.com
Per telefoon: 06-52715303

Deelname (inclusief ontbijt) voor volwassenen €5,00, kinderen tot 12 jaar gratis.


C1000 to move or not to move

15 juli 2011 - Gaat de C1000 nog verhuizen of niet. Dat is de vraag. De geruchtenmachine draait op volle toeren. We hebben wat vragen uit staan maar nog geen antwoor... lees verder »

Het Universum van Jean Philippe Nicolai - Dorpsbelangen Beerta

Het Universum van Jean Philippe Nicolai

2 juli 2011 - 17 juli 2011 14:30 tot 17:00 Op de Macadam hoeve in (Beerta Nieuweweg 3, Beerta) wordt zondag 17 juli een expositie geopend van schilder en beeldend k... lees verder »

Cultuurhuis - Dorpsbelangen Beerta

Cultuurhuis

2 juli 2011 - Gisteren hebben wij vernomen dat de Vereniging van Dorpsbelangen Nieuw Scheemda/’t Waar voornemens is om in te spreken tijden de commissie vergaderi... lees verder »

Finsterwolde - Dorpsbelangen Beerta

Finsterwolde

30 juni 2011 - Afgelopen dinsdag heeft Dorpbelangen Beerta een gesprek gehad met de belangenroep Finsterwolde. Het doel van dit gesprek was het wegnemen van de spann... lees verder »

NK Truck trekken, de uitslagen - Dorpsbelangen Beerta

NK Truck trekken, de uitslagen

27 juni 2011 - De uitslagen van het Nederlands Kampioenschap Truck trekken. Dames: 1 Chantal van der Veen 2 Queenie de Ruiter 3 La Toya de Ruiter Heren -100kg 1 Jo... lees verder »

Werk aan de weg - Dorpsbelangen Beerta

Werk aan de weg

27 juni 2011 - Het is weer druk met het werk aan de weg. Na de Wiegersweg komen nog de Akkers, de Julianastraat, het fietspad langs de nieuwe weg en het weggetje bi... lees verder »

Berend A. Koning - Dorpsbelangen Beerta

Berend A. Koning

26 juni 2011 - De schrijver uit Nieuw Scheemda, is bekend van zijn boeken over Lange Jan. Tijdens zijn leven publiceerde hij een aantal gedichten in kranten. Er blev... lees verder »

Op die, mien grond - Dorpsbelangen Beerta

Op die, mien grond

26 juni 2011 - Oldambt, o wied, vlak laand. O, ainzoam laand aan waddenkust. Ik heb mit tie zo’n vaste baand. Op die, mien grond, het ja mien waige rust. – ... lees verder »

We krijgen er een bult van - Dorpsbelangen Beerta

We krijgen er een bult van

26 juni 2011 - De reactie van de gemeente naar aanleiding van onze klachten over de bult in de Veenweg. Ten aanzien van de verhoging in de Veenweg in Beerta (ecopas... lees verder »

NK Truck Trekken 2011

26 juni 2011 - Ronkende vrachtwagens, dikke armen, gespierde benen, zweet, gekreun, roepende toeschouwers. Spektakel in Beerta en dat alles onder het genot van een h... lees verder »

Quick Scan Lokale Democratie

16 januari 2020 - QUICK SCAN LOKALE DEMOCRATIE Januari 2020 De Gemeente Oldambt wil graag met u in gesprek! Hoe democratisch werken wij in onze gemeente? Dorpsbelangen Beerta wil graag meewerken aan dit onderzoek omdat zij het ook belangrijk vinden dat de inwoners van Beerta tevreden zijn over samenwerking met de gemeente. Onderzoek Wat vindt u van de lokale democratie in Oldambt? We willen graag weten hoe tevreden u be... lees verder »

Dickens Day Beerta 13 december 2020

16 januari 2020 - Mocht u nog vragen hebben, laat het ons even weten. Stuur dan een e-mail naar info@dickensday.nl of vraag een van de leden van de evenementencommissie. Natuurlijk willen we er graag met elkaar een heel mooi evenement van maken. Want samen maken we Dickens. Wij zien u graag op zondag 13 december 2020 De Evenementencommissie van Dickens Day Beerta bestaat uit de volgende personen Corrie Blaauw, Diana Vegt, Erik Helweg, Piet Topelen, Gert Pomp, Derk Jan van der ... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.