Nieuws uit Beerta

Opruimen Zwerfvuil Beerta


Op zaterdag 14 maart 2020 organiseert Dorpsbelangen Beerta een actie om het zwerfvuil in en rondom ons dorp op te ruimen.
Mocht u hier aan mee willen werken dan kunt u zich aanmelden via info@dorpsbelangenbeerta.nl
De gemeente Oldambt stelt prikstokken, hesjes en vuilniszakken beschikbaar en ruimt na afloop van de actie het zwerfvuil gratis op.
Het programma ziet er a.v. uit:

11.00 uur - Verzamelen bij de Iemekörf, korte uitleg en indeling van de groepen
11.15 uur - Opruimen zwerfvuil
13.15 uur - Verzamelen bij de Iemekörf
13.30 uur - Hapje en Drankje verzorgd door Ommeland Catering
14.30 uur - Einde actie

Opgave graag voor 12 maart a.s.

We hopen dat er zoveel mogelijk inwoners mee zullen doen, zodat Beerta er straks weer netjes en opgeruimd uitziet.

Bestuur Dorpsbelangen Beerta

Adres Iemekörf: Torenstraat 16 in Beerta

Download PDF informatieDownload PDF informatie: opruim_actie_14_maart.pdf

Tjammeloop 2020

Tjammeloop 2020

Op zondag 31 mei wordt de Tjammeloop, een bijzondere niet-zo-competitieve dorpsloop weer gehouden. Als er al competitie zal zijn, dan in de eerste plaats met jezelf! Wie doet er mee met 5km rennen rond de Tjamme? Of zelfs twee rondjes: 10km voor de echte doorrenners? Of liever een wandeling van 5km, die je prima met kinderen of kleinkinderen kunt lopen? Dan kom je ongeveer samen met de 10 km renners over de Finish.

De opzet van de Tjammeloop 2020 is precies zoals we in 2011 zijn begonnen:
In de ochtend al vroeg uit de veren, tussen 8.00 en 8.30 uur aanmelden bij de Start achteraan de parkeerplaats van het Sportcentrum De Hardenberg, en je nummer opspelden. Om 8.30 uur wordt gestart door een heuse lokale corifee. En dan, voor de zondag goed en wel begonnen is, meteen een flinke sportprestatie neerzetten waar je trots op kunt zijn! Meteen na binnenkomst van de laatste wandelaars en renners volgt het ontbijt. Is je dorst gelest en ben je goed gevoed dan kun je weer naar huis. Het is nog geen 10.30 uur en je hebt een groot deel van de zondag nog voor je om alles te doen wat je maar wilt. Maar de Tjammeloop 2020 heb je tenminste gehaald! Schrijf in en doe mee!

Max. aantal deelnemers: 100

Opgeven:
Per mail: organisatie.tjammeloop@gmail.com
Per telefoon: 06-52715303

Deelname (inclusief ontbijt) voor volwassenen €5,00, kinderen tot 12 jaar gratis.


Op die, mien grond - Dorpsbelangen Beerta

Op die, mien grond

26 juni 2011 - Oldambt, o wied, vlak laand. O, ainzoam laand aan waddenkust. Ik heb mit tie zo’n vaste baand. Op die, mien grond, het ja mien waige... lees verder »

We krijgen er een bult van - Dorpsbelangen Beerta

We krijgen er een bult van

26 juni 2011 - De reactie van de gemeente naar aanleiding van onze klachten over de bult in de Veenweg. Ten aanzien van de verhoging in de Veenweg in Beerta... lees verder »

NK Truck Trekken 2011

26 juni 2011 - Ronkende vrachtwagens, dikke armen, gespierde benen, zweet, gekreun, roepende toeschouwers. Spektakel in Beerta en dat alles onder het genot van een... lees verder »

Het “DIGITOAL

22 juni 2011 - Het “DIGITOAL NIJSBLAD” van maart is uit. U kunt een abonnement op deze nieuwsbrief nemen op de website van Vereninging Groninger... lees verder »

Maisdoolhof Beerta - Dorpsbelangen Beerta

Maisdoolhof Beerta

20 juni 2011 - Beerta heeft in de maanden juli en augustus een 1 hectare groot maisdoolhof met uitkijktoren. Het enige maisdoolhof in de weide omgeving. Het doolhof... lees verder »

Nog een brug - Dorpsbelangen Beerta

Nog een brug

20 juni 2011 - De voetgangersbrug naar het Reiderwold ter hoogte van de Chinees ligt er. Zier er best goed uit. Langzamerhand begint het allemaal wel mooi te... lees verder »

Wild uittreedplaatsen - Dorpsbelangen Beerta

Wild uittreedplaatsen

18 juni 2011 - De nieuwe beschoeiing van het Beersterdiep zorgde voor problemen bij dieren die in het water geraakten. Het was voor deze dieren zo goed als... lees verder »

De Veenweg is weer open! - Dorpsbelangen Beerta

De Veenweg is weer open!

11 juni 2011 - De Veenweg is weer open. We zijn een faunapassage rijker. En we zijn een bult rijker. En wat voor één. Hij is hoog! Aan de ene kant heb je geen... lees verder »

Brug Bredelaan

11 juni 2011 - Er ligt weer een nieuwe brug over het Beersterdiep. En wel bij de Bredelaan. Het blijft jammer dat de brug bij de Dokterslaan weg is maar dit ziet... lees verder »

Er ligt ond

7 juni 2011 - Er ligt ondertussen weer asfalt op de Veenweg waar de faunatunnel is aangelegd. Blijkbaar nadert de... lees verder »

Dickens Day 2020 gaat niet door!!!!

23 september 2020 - Dickens’ Day Beerta gaat niet door! Elk jaar in december is het Dickens’ Day in Beerta. Ieder jaar in december verandert het dorp voor één dag in de magische wereld van het boek a Christmas Carol van Charles Dickens. Tot nu toe. Beerta, 23 september 2020 Dickens Day Beerta 2020 gaat niet door. Dorpsbelangen Beerta laat weten dat er helaas geen mogelijkheid is om dit jaar Dickens’ Day te organiseren. “Bij een evenement organiseren in deze tijd v... lees verder »

Fietstocht 5 september 2020

29 augustus 2020 - Niks te doen in Corona-tijd? Doe op zaterdag 5 september mee aan de fietstocht van Sociaal Werk Oldambt, De Badde en Welzijn Westerwolde! 3 Opstaplocaties in de omgeving van: Winschoten, Oude Pekela of Wedde. Starttijd tussen 12.30 uur en 13.00 uur. Keuze uit 25 of 40 km. Eigen bijdrage 2 euro p.p, (incl. 2 consumpties onderweg). Opgave verplicht, voor woensdag 2 september per mail: info@sociaalwerkoldambt.nl of telefonisch 0597 - 421833... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.