Error

Error! De URL voor deze taal is niet ingevuld in HWCMS (error:Veld 'url' is leeg bij module 'pagina'!)

Nieuws uit Beerta

Opruimen Zwerfvuil Beerta


Op zaterdag 14 maart 2020 organiseert Dorpsbelangen Beerta een actie om het zwerfvuil in en rondom ons dorp op te ruimen.
Mocht u hier aan mee willen werken dan kunt u zich aanmelden via info@dorpsbelangenbeerta.nl
De gemeente Oldambt stelt prikstokken, hesjes en vuilniszakken beschikbaar en ruimt na afloop van de actie het zwerfvuil gratis op.
Het programma ziet er a.v. uit:

11.00 uur - Verzamelen bij de Iemekörf, korte uitleg en indeling van de groepen
11.15 uur - Opruimen zwerfvuil
13.15 uur - Verzamelen bij de Iemekörf
13.30 uur - Hapje en Drankje verzorgd door Ommeland Catering
14.30 uur - Einde actie

Opgave graag voor 12 maart a.s.

We hopen dat er zoveel mogelijk inwoners mee zullen doen, zodat Beerta er straks weer netjes en opgeruimd uitziet.

Bestuur Dorpsbelangen Beerta

Adres Iemekörf: Torenstraat 16 in Beerta

Download PDF informatieDownload PDF informatie: opruim_actie_14_maart.pdf

Tjammeloop 2020

Tjammeloop 2020

Op zondag 31 mei wordt de Tjammeloop, een bijzondere niet-zo-competitieve dorpsloop weer gehouden. Als er al competitie zal zijn, dan in de eerste plaats met jezelf! Wie doet er mee met 5km rennen rond de Tjamme? Of zelfs twee rondjes: 10km voor de echte doorrenners? Of liever een wandeling van 5km, die je prima met kinderen of kleinkinderen kunt lopen? Dan kom je ongeveer samen met de 10 km renners over de Finish.

De opzet van de Tjammeloop 2020 is precies zoals we in 2011 zijn begonnen:
In de ochtend al vroeg uit de veren, tussen 8.00 en 8.30 uur aanmelden bij de Start achteraan de parkeerplaats van het Sportcentrum De Hardenberg, en je nummer opspelden. Om 8.30 uur wordt gestart door een heuse lokale corifee. En dan, voor de zondag goed en wel begonnen is, meteen een flinke sportprestatie neerzetten waar je trots op kunt zijn! Meteen na binnenkomst van de laatste wandelaars en renners volgt het ontbijt. Is je dorst gelest en ben je goed gevoed dan kun je weer naar huis. Het is nog geen 10.30 uur en je hebt een groot deel van de zondag nog voor je om alles te doen wat je maar wilt. Maar de Tjammeloop 2020 heb je tenminste gehaald! Schrijf in en doe mee!

Max. aantal deelnemers: 100

Opgeven:
Per mail: organisatie.tjammeloop@gmail.com
Per telefoon: 06-52715303

Deelname (inclusief ontbijt) voor volwassenen €5,00, kinderen tot 12 jaar gratis.


We krijgen er een bult van - Dorpsbelangen Beerta

We krijgen er een bult van

26 juni 2011 - De reactie van de gemeente naar aanleiding van onze klachten over de bult in de Veenweg. Ten aanzien van de verhoging in de Veenweg in Beerta (ecopas... lees verder »

NK Truck Trekken 2011

26 juni 2011 - Ronkende vrachtwagens, dikke armen, gespierde benen, zweet, gekreun, roepende toeschouwers. Spektakel in Beerta en dat alles onder het genot van een h... lees verder »

Het “DIGITOAL

22 juni 2011 - Het “DIGITOAL NIJSBLAD” van maart is uit. U kunt een abonnement op deze nieuwsbrief nemen op de website van Vereninging Groninger Dorpen... lees verder »

Maisdoolhof Beerta - Dorpsbelangen Beerta

Maisdoolhof Beerta

20 juni 2011 - Beerta heeft in de maanden juli en augustus een 1 hectare groot maisdoolhof met uitkijktoren. Het enige maisdoolhof in de weide omgeving. Het doolhof ... lees verder »

Nog een brug - Dorpsbelangen Beerta

Nog een brug

20 juni 2011 - De voetgangersbrug naar het Reiderwold ter hoogte van de Chinees ligt er. Zier er best goed uit. Langzamerhand begint het allemaal wel mooi te worden... lees verder »

Wild uittreedplaatsen - Dorpsbelangen Beerta

Wild uittreedplaatsen

18 juni 2011 - De nieuwe beschoeiing van het Beersterdiep zorgde voor problemen bij dieren die in het water geraakten. Het was voor deze dieren zo goed als onmogelij... lees verder »

De Veenweg is weer open! - Dorpsbelangen Beerta

De Veenweg is weer open!

11 juni 2011 - De Veenweg is weer open. We zijn een faunapassage rijker. En we zijn een bult rijker. En wat voor één. Hij is hoog! Aan de ene kant heb je geen flau... lees verder »

Brug Bredelaan

11 juni 2011 - Er ligt weer een nieuwe brug over het Beersterdiep. En wel bij de Bredelaan. Het blijft jammer dat de brug bij de Dokterslaan weg is maar dit ziet er... lees verder »

Er ligt ond

7 juni 2011 - Er ligt ondertussen weer asfalt op de Veenweg waar de faunatunnel is aangelegd. Blijkbaar nadert de voltooiing?... lees verder »

Judo Tan-Ren-Jutsu goed in de prijzen op het 3e Bokaal van het Noorden in Drachten

5 juni 2011 - Sarah Hector van Judo Tan-Ren-Jutsu heeft zaterdag 2 juni het goud te veroverd op het 3e Internationale Judokampioenschappen Bokaal van het Noorden i... lees verder »

Wie heeft antwoord op onderstaande vraag?

23 juni 2020 - De volgende vraag is binnengekomen van de heer A. Wieringa uit Bedum In de overlijdensakte van Hendrik Jans (één der voorouders van mijn vrouw) te Beerta op 12-12-1811 staat opgenomen dat hij is geboren in het _Departement de Overeems_. Ik kan er niet achter komen wat hiermee wordt bedoeld en in welke plaats hij nu daadwerkelijk is geboren. Kunt u mij uit de droom helpen. Alvast bedankt voor uw medewerking. Reacties graag naar: info@dorpsbelangenbeerta.nl... lees verder »

Fietstocht 27 juni 2020 - Dorpsbelangen Beerta

Fietstocht 27 juni 2020

14 juni 2020 - Niets te doen in Corantijd? Doe op zaterdag 27 juni a.s. mee aan onze fietstocht door het Oldambt. Keuze uit 3 routes n.l. 15-25 en 40 kilometer. U hebt keuze uit 6... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.