Nieuws uit Beerta

Opruimen Zwerfvuil Beerta


Op zaterdag 14 maart 2020 organiseert Dorpsbelangen Beerta een actie om het zwerfvuil in en rondom ons dorp op te ruimen.
Mocht u hier aan mee willen werken dan kunt u zich aanmelden via info@dorpsbelangenbeerta.nl
De gemeente Oldambt stelt prikstokken, hesjes en vuilniszakken beschikbaar en ruimt na afloop van de actie het zwerfvuil gratis op.
Het programma ziet er a.v. uit:

11.00 uur - Verzamelen bij de Iemekörf, korte uitleg en indeling van de groepen
11.15 uur - Opruimen zwerfvuil
13.15 uur - Verzamelen bij de Iemekörf
13.30 uur - Hapje en Drankje verzorgd door Ommeland Catering
14.30 uur - Einde actie

Opgave graag voor 12 maart a.s.

We hopen dat er zoveel mogelijk inwoners mee zullen doen, zodat Beerta er straks weer netjes en opgeruimd uitziet.

Bestuur Dorpsbelangen Beerta

Adres Iemekörf: Torenstraat 16 in Beerta

Download PDF informatieDownload PDF informatie: opruim_actie_14_maart.pdf

Tjammeloop 2020

Tjammeloop 2020

Op zondag 31 mei wordt de Tjammeloop, een bijzondere niet-zo-competitieve dorpsloop weer gehouden. Als er al competitie zal zijn, dan in de eerste plaats met jezelf! Wie doet er mee met 5km rennen rond de Tjamme? Of zelfs twee rondjes: 10km voor de echte doorrenners? Of liever een wandeling van 5km, die je prima met kinderen of kleinkinderen kunt lopen? Dan kom je ongeveer samen met de 10 km renners over de Finish.

De opzet van de Tjammeloop 2020 is precies zoals we in 2011 zijn begonnen:
In de ochtend al vroeg uit de veren, tussen 8.00 en 8.30 uur aanmelden bij de Start achteraan de parkeerplaats van het Sportcentrum De Hardenberg, en je nummer opspelden. Om 8.30 uur wordt gestart door een heuse lokale corifee. En dan, voor de zondag goed en wel begonnen is, meteen een flinke sportprestatie neerzetten waar je trots op kunt zijn! Meteen na binnenkomst van de laatste wandelaars en renners volgt het ontbijt. Is je dorst gelest en ben je goed gevoed dan kun je weer naar huis. Het is nog geen 10.30 uur en je hebt een groot deel van de zondag nog voor je om alles te doen wat je maar wilt. Maar de Tjammeloop 2020 heb je tenminste gehaald! Schrijf in en doe mee!

Max. aantal deelnemers: 100

Opgeven:
Per mail: organisatie.tjammeloop@gmail.com
Per telefoon: 06-52715303

Deelname (inclusief ontbijt) voor volwassenen €5,00, kinderen tot 12 jaar gratis.


Het “DIGITOAL

22 juni 2011 - Het “DIGITOAL NIJSBLAD” van maart is uit. U kunt een abonnement op deze nieuwsbrief nemen op de website van Vereninging Groninger Dorpen... lees verder »

Maisdoolhof Beerta - Dorpsbelangen Beerta

Maisdoolhof Beerta

20 juni 2011 - Beerta heeft in de maanden juli en augustus een 1 hectare groot maisdoolhof met uitkijktoren. Het enige maisdoolhof in de weide omgeving. Het doolhof ... lees verder »

Nog een brug - Dorpsbelangen Beerta

Nog een brug

20 juni 2011 - De voetgangersbrug naar het Reiderwold ter hoogte van de Chinees ligt er. Zier er best goed uit. Langzamerhand begint het allemaal wel mooi te worden... lees verder »

Wild uittreedplaatsen - Dorpsbelangen Beerta

Wild uittreedplaatsen

18 juni 2011 - De nieuwe beschoeiing van het Beersterdiep zorgde voor problemen bij dieren die in het water geraakten. Het was voor deze dieren zo goed als onmogelij... lees verder »

De Veenweg is weer open! - Dorpsbelangen Beerta

De Veenweg is weer open!

11 juni 2011 - De Veenweg is weer open. We zijn een faunapassage rijker. En we zijn een bult rijker. En wat voor één. Hij is hoog! Aan de ene kant heb je geen flau... lees verder »

Brug Bredelaan

11 juni 2011 - Er ligt weer een nieuwe brug over het Beersterdiep. En wel bij de Bredelaan. Het blijft jammer dat de brug bij de Dokterslaan weg is maar dit ziet er... lees verder »

Er ligt ond

7 juni 2011 - Er ligt ondertussen weer asfalt op de Veenweg waar de faunatunnel is aangelegd. Blijkbaar nadert de voltooiing?... lees verder »

Judo Tan-Ren-Jutsu goed in de prijzen op het 3e Bokaal van het Noorden in Drachten

5 juni 2011 - Sarah Hector van Judo Tan-Ren-Jutsu heeft zaterdag 2 juni het goud te veroverd op het 3e Internationale Judokampioenschappen Bokaal van het Noorden i... lees verder »

Judo Tan-Ren-Jutsu judo examens in de Piramide te Finsterwolde

22 mei 2011 - Op vrijdag 20 mei waren de judoka’s van Finsterwolde aan de beurt om hun vorderingen te laten zien tijdens de halfjaarlijkse judo-examens. Vieren... lees verder »

Sponsorloop de Uilenburcht - Dorpsbelangen Beerta

Sponsorloop de Uilenburcht

18 mei 2011 - 25 mei 2011 De Uilenburcht houdt 25 mei “De kan niet gek genoeg sponsorloop” Om de school nog mooier te maken organiseert de Uilenburcht een spo... lees verder »

Quick Scan Lokale Democratie

16 januari 2020 - QUICK SCAN LOKALE DEMOCRATIE Januari 2020 De Gemeente Oldambt wil graag met u in gesprek! Hoe democratisch werken wij in onze gemeente? Dorpsbelangen Beerta wil graag meewerken aan dit onderzoek omdat zij het ook belangrijk vinden dat de inwoners van Beerta tevreden zijn over samenwerking met de gemeente. Onderzoek Wat vindt u van de lokale democratie in Oldambt? We willen graag weten hoe tevreden u be... lees verder »

Dickens Day Beerta 13 december 2020

16 januari 2020 - Mocht u nog vragen hebben, laat het ons even weten. Stuur dan een e-mail naar info@dickensday.nl of vraag een van de leden van de evenementencommissie. Natuurlijk willen we er graag met elkaar een heel mooi evenement van maken. Want samen maken we Dickens. Wij zien u graag op zondag 13 december 2020 De Evenementencommissie van Dickens Day Beerta bestaat uit de volgende personen Corrie Blaauw, Diana Vegt, Erik Helweg, Piet Topelen, Gert Pomp, Derk Jan van der ... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.