Nieuws uit Beerta

Opruimen Zwerfvuil Beerta


Op zaterdag 14 maart 2020 organiseert Dorpsbelangen Beerta een actie om het zwerfvuil in en rondom ons dorp op te ruimen.
Mocht u hier aan mee willen werken dan kunt u zich aanmelden via info@dorpsbelangenbeerta.nl
De gemeente Oldambt stelt prikstokken, hesjes en vuilniszakken beschikbaar en ruimt na afloop van de actie het zwerfvuil gratis op.
Het programma ziet er a.v. uit:

11.00 uur - Verzamelen bij de Iemekörf, korte uitleg en indeling van de groepen
11.15 uur - Opruimen zwerfvuil
13.15 uur - Verzamelen bij de Iemekörf
13.30 uur - Hapje en Drankje verzorgd door Ommeland Catering
14.30 uur - Einde actie

Opgave graag voor 12 maart a.s.

We hopen dat er zoveel mogelijk inwoners mee zullen doen, zodat Beerta er straks weer netjes en opgeruimd uitziet.

Bestuur Dorpsbelangen Beerta

Adres Iemekörf: Torenstraat 16 in Beerta

Download PDF informatieDownload PDF informatie: opruim_actie_14_maart.pdf

Tjammeloop 2020

Tjammeloop 2020

Op zondag 31 mei wordt de Tjammeloop, een bijzondere niet-zo-competitieve dorpsloop weer gehouden. Als er al competitie zal zijn, dan in de eerste plaats met jezelf! Wie doet er mee met 5km rennen rond de Tjamme? Of zelfs twee rondjes: 10km voor de echte doorrenners? Of liever een wandeling van 5km, die je prima met kinderen of kleinkinderen kunt lopen? Dan kom je ongeveer samen met de 10 km renners over de Finish.

De opzet van de Tjammeloop 2020 is precies zoals we in 2011 zijn begonnen:
In de ochtend al vroeg uit de veren, tussen 8.00 en 8.30 uur aanmelden bij de Start achteraan de parkeerplaats van het Sportcentrum De Hardenberg, en je nummer opspelden. Om 8.30 uur wordt gestart door een heuse lokale corifee. En dan, voor de zondag goed en wel begonnen is, meteen een flinke sportprestatie neerzetten waar je trots op kunt zijn! Meteen na binnenkomst van de laatste wandelaars en renners volgt het ontbijt. Is je dorst gelest en ben je goed gevoed dan kun je weer naar huis. Het is nog geen 10.30 uur en je hebt een groot deel van de zondag nog voor je om alles te doen wat je maar wilt. Maar de Tjammeloop 2020 heb je tenminste gehaald! Schrijf in en doe mee!

Max. aantal deelnemers: 100

Opgeven:
Per mail: organisatie.tjammeloop@gmail.com
Per telefoon: 06-52715303

Deelname (inclusief ontbijt) voor volwassenen €5,00, kinderen tot 12 jaar gratis.


Er ligt ond

7 juni 2011 - Er ligt ondertussen weer asfalt op de Veenweg waar de faunatunnel is aangelegd. Blijkbaar nadert de voltooiing?... lees verder »

Judo Tan-Ren-Jutsu goed in de prijzen op het 3e Bokaal van het Noorden in Drachten

5 juni 2011 - Sarah Hector van Judo Tan-Ren-Jutsu heeft zaterdag 2 juni het goud te veroverd op het 3e Internationale Judokampioenschappen Bokaal van het Noorden i... lees verder »

Judo Tan-Ren-Jutsu judo examens in de Piramide te Finsterwolde

22 mei 2011 - Op vrijdag 20 mei waren de judoka’s van Finsterwolde aan de beurt om hun vorderingen te laten zien tijdens de halfjaarlijkse judo-examens. Vieren... lees verder »

Sponsorloop de Uilenburcht - Dorpsbelangen Beerta

Sponsorloop de Uilenburcht

18 mei 2011 - 25 mei 2011 De Uilenburcht houdt 25 mei “De kan niet gek genoeg sponsorloop” Om de school nog mooier te maken organiseert de Uilenburcht een spo... lees verder »

Secretaris

18 mei 2011 - Het is gelukt. We hebben iemand gevonden die het secretariaat op zich wil nemen. Jaap Smeins heeft aangeboden dit te doen. Tot er officiële verkiezi... lees verder »

Ecopassage Veenweg - Dorpsbelangen Beerta

Ecopassage Veenweg

5 mei 2011 - Zoals de meeste Beersters al hebben gemerkt wordt er hard gewerkt op de Veenweg ter hoogte van het Beerta Noordbos. Er wordt gewerkt aan een natuurver... lees verder »

4 mei 2011 - Dorpsbelangen Beerta

4 mei 2011

5 mei 2011 - Vanzelfsprekend was er ook dit jaar weer een herdenkingstocht en kranslegging bij het monument in Nieuw Beerta. Volgens de omstanders was de opkomst i... lees verder »

De school blijft - Dorpsbelangen Beerta

De school blijft

26 april 2011 - Vanavond hebben we een gesprek gehad met de wethouders Boon en Zwiers. Het gesprek ging over de toekomst van de school, de Hardenberg en de, naar onze... lees verder »

Judo Tan-Ren-Jutsu heeft de jeugd

24 april 2011 - De Oost Groninger Teamkampioenschappen is zaterdag 23 april voor de eerste keer gehouden in Nieuwe Pekela. Aan dit toernooi deden Judoverenigingen en... lees verder »

Judo Tan-Ren-Jutsu wint zilver en brons op het Bartje Toernooi te Assen

17 april 2011 - Zaterdag 16 april werd voor de 34e keer het Bartje Toernooi in Assen gehouden. Het Bartje Toernooi is een internationale toernooi , met ongeveer z... lees verder »

Fietstocht 5 september 2020

29 augustus 2020 - Niks te doen in Corona-tijd? Doe op zaterdag 5 september mee aan de fietstocht van Sociaal Werk Oldambt, De Badde en Welzijn Westerwolde! 3 Opstaplocaties in de omgeving van: Winschoten, Oude Pekela of Wedde. Starttijd tussen 12.30 uur en 13.00 uur. Keuze uit 25 of 40 km. Eigen bijdrage 2 euro p.p, (incl. 2 consumpties onderweg). Opgave verplicht, voor woensdag 2 september per mail: info@sociaalwerkoldambt.nl of telefonisch 0597 - 421833... lees verder »

Aanpak Essentaksterfte Beerta

12 augustus 2020 - Aanpak essentaksterfte Beerta Vanaf maandag 10 augustus vervolgt een aannemer voor Staatsbosbeheer de zaagwerkzaamheden in bospercelen en bosstroken in en rondom Beerta bij de aanpak van essentaksterfte*. Hierbij informeren wij u als omwonenden over deze werkzaamheden. Wat gaat Staatsbosbeheer doen? Staatsbosbeheer vervolgt binnenkort de werkzaamheden met het verwijderen van de zieke essen in de bospercelen die staan aangegeven op onderstaande kaart. Alle ... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.